
Aditivi 122 azorubina
Aditivii alimentari sunt substante adaugate in produsele alimentare pentru a imbunatati aspectul, gustul, textura si durata de conservare. Printre acestia se numara si aditivul E122, cunoscut sub denumirea de azorubina. Azorubina este un colorant sintetic de culoare rosie, utilizat frecvent…

Publicatia online antena 3 detaliul prin care recunosti usor o rosie crescuta fortat sau plina de chimicale trebuie doar sa o tai pe jumatate
Importanta identificarii rosiilor crescute fortat sau pline de chimicale In ziua de astazi, consumatorii sunt din ce in ce mai preocupati de calitatea alimentelor pe care le consuma. Rosiile, fiind unul dintre cele mai populare legume din lume, sunt adesea…

Stiai ca acesti romani au purtat numele sfantului nicolae
Numele Sfantului Nicolae este unul dintre cele mai populare nume printre romani, avand o semnificatie religioasa si culturala profunda. De-a lungul timpului, numerosi romani celebri au purtat acest nume, fiecare contribuind in mod unic la patrimoniul cultural si istoric al…

Studiu maioneza valori nutritionale
Explorarea valorilor nutritionale ale maionezei Maioneza, una dintre cele mai populare condimente din lume, este utilizata in numeroase preparate culinare, de la sandwich-uri la salate si burgeri. Desi are un gust delicios si o textura catifelata, maioneza este adesea criticata…

In mini vacanta de 24 ianuarie nu te lasa pacalit fii informat
Contextul mini-vacantei de 24 ianuarie Ziua de 24 ianuarie este o data marcanta in istoria Romaniei, fiind cunoscuta ca Ziua Unirii Principatelor Romane. Aceasta zi este sarbatorita in fiecare an, iar multi romani se bucura de o mini-vacanta in jurul…

Ziua mondiala a fotografiei 19 august
Originea si semnificatia Zilei Mondiale a Fotografiei Ziua Mondiala a Fotografiei, sarbatorita anual pe 19 august, reprezinta o ocazie de a recunoaste si celebra arta si stiinta fotografiei. Aceasta data a fost aleasa pentru a marca ziua in care guvernul…

Dictionar zaharina de sodiu
Istoria si Originea Zaharinei de Sodiu Zaharina de sodiu este un indulcitor artificial care a fost descoperit accidental in anul 1879 de catre chimistul Constantin Fahlberg in laboratorul Universitatii Johns Hopkins. Aceasta descoperire a marcat inceputul unei noi ere in…

Alergeni alimente
Ce sunt alergenii alimentari? Alergenii alimentari sunt substanțe din alimente care pot provoca reacții alergice la anumite persoane. Aceste reacții apar atunci când sistemul imunitar al unei persoane reacționează excesiv la o proteină alimentară pe care, în mod normal, ar…

Totul despre aditivul e270
Ce este E270? E270, cunoscut si sub numele de acid lactic, este un aditiv alimentar utilizat pe scara larga in industria alimentara. Originea sa este naturala, fiind produs prin fermentarea bacteriana a carbohidratilor. Acidul lactic este regasit in mod normal…

10 fapte despre poluarea aerului
Poluarea aerului este una dintre cele mai critice probleme de mediu cu care ne confruntam in prezent. Aceasta afecteaza nu doar ecosistemele, ci si sanatatea umana intr-un mod profund. Studiile arata ca sute de mii de oameni mor anual din…