Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
masa

Cei 7 ani de masa

Introducere

Cei șapte ani de masă sunt o perioadă biblică in care Iosua a dat cele douăsprezece seminții lui Israel pentru a trăi și a câștiga terenul pe care Dumnezeu a promis că le va da. Această perioadă este deosebit de importantă pentru istoria biblică și este menționată în cartea lui Iosua și în alte cărți ale Bibliei. Perioada cuprinde anii 722-715 Î.C. și a marcat în mod semnificativ istoria poporului lui Israel. Acest articol va oferi o privire detaliată asupra acelor șapte ani de masă, vorbind despre evenimentele importante care au avut loc și despre modul în care au schimbat istoria.

Istoria premergatoare celor șapte ani

Israelul a trăit fără pământul promis de ceva timp. Sub conducătorul lor Moise, ei au părăsit Egiptul și au călătorit prin deșert pentru mai mulți ani. Iar după moartea lui Moise, Dumnezeu l-a împuternicit pe Iosua să preia conducerea poporului lui Israel. El a primit instrucțiuni clare de la Dumnezeu, cum ar fi să conducă poporul în locul pe care Dumnezeu a promis că îl va da. Această promisiune a fost făcută de către Dumnezeu în înțelegerea lui Abraham cu mai mulți ani înainte.

Ceilalți ocupanți ai ținutului

Înainte ca poporul lui Israel să poată ocupa ținutul, acesta era ocupat de alte popoare. Aceste popoare erau cunoscute sub numele de cananiți. Aceste popoare erau făcute din triburi și au trăit în zona de astăzi cunoscută drept Israelul și Iordania. Cananiții erau foarte periculoși și au fost considerați în mod corespunzător drept un dușman al poporului lui Israel. Acest lucru a făcut ca poporul lui Israel să trebuiască să încerce să-i alunge pe cananiți din ținut.

Cei șapte ani de masă

Cele mai citite articole

În acest punct, a venit momentul celor șapte ani de masă. Acestea au fost anii în care poporul lui Israel a câștigat ținutul prin forță și au început să-l ocupe. Ideea a fost să se ocupe de ținut în șase ani și să-l lase liber un an, ceea ce s-a și întâmplat. Această practică a fost cunoscută sub numele de legea săptămânii, care a fost instituită de Dumnezeu pentru a asigura că pământul este lăsat să se odihnească și să se refacă în fiecare an.

Istoria și împlinirea profețiilor

În timpul celor șapte ani de masă, poporul lui Israel a câștigat terenul și a împlinit în mod semnificativ profețiile lui Dumnezeu. Acest lucru a fost posibil datorită faptului că Dumnezeu i-a încurajat pe israeliți să lupte împotriva cananiților și să împlinească profețiile. Acest lucru s-a întâmplat prin mai multe mijloace, cum ar fi miracolele pe care Dumnezeu le-a făcut pentru a ajuta poporul lui Israel. Acestea au inclus trimiterea unei ploi mari de pietre de foc asupra cananiților și miracolul care a făcut ca un râu să se usuce și să-i permită lui Israel să traverseze în siguranță. Aceste miracole au fost doar câteva dintre multele pe care Dumnezeu le-a făcut pentru a ajuta poporul său să-și împlinească profețiile.

Impactul asupra istoriei biblice

Cei șapte ani de masă au avut un impact profund asupra istoriei biblice. Acestea au marcat împlinirea profețiilor lui Dumnezeu și au dat naștere unei noi generații de israeliți. Această generație a avut parte de ocrotirea și binecuvântarea lui Dumnezeu, ceea ce a însemnat că această generație a trăit în bunăstare, în mare măsură. De asemenea, câștigarea acestui pământ a marcat începutul regatului israelit și a călăului lui David. Mai mult decât atât, acești șapte ani au fost un moment important în istoria poporului lui Israel. Ei au marcat începutul unei noi și înfloritoare perioade de istorie pentru popor în care s-au bucurat de binecuvântările lui Dumnezeu și au câștigat resursele de care aveau nevoie pentru a trăi o viață bună.

Incheiere

Cei șapte ani de masă au reprezentat un moment important în istoria biblică. Acesta a marcat împlinirea profețiilor lui Dumnezeu și a marcat începutul unei noi generații de israeliți. De asemenea, acești șapte ani au marcat înce

Cele mai citite articole