Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Masina a incetat de mult timp sa mai fie un lux, devenind rapid o necesitate pentru aproape orice persoana. Fara acest vehicul, deplasarea dintr-un loc in altul, devine obositoare, costisitoare si stresanta. Totusi, atunci cand iti cumperi un autoturism, responsabilitatea pe care o ai, este enorma. Este necesar sa stii exact ce acte trebuie sa ai la tine in permanenta si cand este cazul sa le reinnoiesti. In ceea ce priveste asigurarea RCA, aceasta este obligatorie pentru orice masina, astfel ca este important sa te asiguri ca aceasta este intotdeauna valabila atunci cand participi la trafic.

Top 3 informatii importante despre asigurarea RCA pe care trebuie aa le cunoasca orice conducator auto!

1. Se poate plati in rate

Asigurarea este un act obligatoriu pe care sa il detii pentru masina ta, deci nu trebuie sa ignori niciodata plata acestuia. Totusi, uneori aceste asigurari pot fi destul de costisitoare. In functie de tipul de masina pe care il ai, de accidentele facute si de varsta soferului, ti se calculeaza o suma anuala pe care trebuie sa o achiti. Pe site-ul AsigurariContactless.ro, poti achizitiona RCA in rate, la cele mai avantajoase preturi. Daca nu iti permiti sa achiti integral asigurarea masinii tale, aceasta modalitate de plata reprezinta cea mai buna solutie pentru tine. In felul acesta, te asiguri ca esti intotdeauna in legalitate, avand permisiunea de a-ti conduce vehiculul. Daca nu iti permiti sa cumperi o asigurare pentru un an, platind toata suma odata, poti alege fara probleme sa o platesti in rate.

2. Asigurarea iti poate scadea sau creste cu timpul

Cele mai citite articole

 Pentru a veni in sprijinul soferilor, a fost implementat sistemul bonus-malus, care vine ca o recompensa pentru acestia. In felul acesta, se doreste si descurajarea soferilor care incalca legea atunci cand se zareste o mica oportunitate. Fiecarui sofer i se atribuie o clasa bonus malus, cuprinsa intre B0 si B8. Cu cat avansezi pe acesta treapta, cu atat primesti mai multe beneficii in ceea ce priveste plata asigurarii. Atunci cand iti cumperi prima masina si faci prima asigurare, ti se atribuie din oficiu B0. Ulterior, in fiecare an vei creste in clasa, daca nu ai intampinat nicio problema in trafic. La polul opus, daca ai incidente in trafic, clasa scade, ajungand la malus, ce are valori cuprinse intre M1 si M8. In aceste situatii, pretul asigurarii tale va creste.

3. Poti alege perioada pentru care sa platesti asigurarea

Plata asigurarii poate reprezenta o mare piedica pentru soferi, intrucat uneori preturile pot fi foarte piperate. Din aceasta cauza, multi soferi aleg sa tina masina in parcare o perioada, daca nu isi permit achzitionarea acestui act, sau sa o plateasca in rate. Totusi, mai exista o solutie daca nu iti permiti sa platesti asigurarea pentru un an. Acesta se poate cumpara pentru o perioada de 1 luna, 6 luni, sau 12 luni. De obicei, poti opta pentru plata asigurarii pentru o luna doar pentru obtinerea numerelor provizorii, astfel incat sa poti circula cu masina nou achizitionata, pana in momentul in care o inmatriculezi pe numele tau. In general, asigurarea RCA se poate cumpara pentru o perioada de 6 sau de 12 luni.

Asadar, atunci cand iti cumperi o masina, este necesar sa stii exact care sunt actele obligatorii pe care trebuie sa le platesti regulat, astfel incat sa fii in conformitate cu legea. In ceea ce priveste asigurarea RCA, aceasta poate fi achizitionata in rate, exista situatii cand poti plati mai mult sau mai ourin anual, in functie de incidentele din trafic si o poti plati odata la 6 sau la 12 luni.

Sursa foto: Pexels.com

Cele mai citite articole