Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

4 aspecte la care să fii atent atunci când alegi o centrală termică pe gaz

Atunci când îți dorești să te bucuri de o casă călduroasă, pregătită pentru sezonul rece, unul dintre aspectele importante este alegerea unei centrale termice pe gaz. O centrală pe gaz îți oferă posibilitatea de a te bucura de căldură și apă caldă, fără a fi nevoit să plătești costuri foarte mari. Pentru aceasta este nevoie, însă, de alegerea corectă a centralei, așadar iată care sunt lucrurile la care ar trebui să fii atent. 

Măsoară în mod corect spațiul pe care îl ai disponibil

O centrală termică este un dispozitiv cu fixare pe perete, care va avea nevoie și de un spațiu îndestulător pentru ventilare. De aceea, îți poți instala o centrală termică pe gaz doar după ce vei face măsurătorile corecte, luând în calcul un spațiu de câțiva centimetri, care să permită aerisirea de jur împrejur a centralei.

De asemenea, va trebui să amplasezi centrala departe de sursele de căldură, acest lucru însemnând că nu o vei putea amplasa în zona aragazului sau a plitei. Va trebui să te gândești la o amplasare cât mai aproape de fereastră, pentru a putea aerisi zona în mod corect. 

Nu uita că pentru centrala termică vei avea nevoie, de asemenea, de un spațiu prin care să poți realiza carota pentru burlanul de evacuare a noxelor, așadar gândește-te la atribuirea unui perete întreg în acest sens. 

Alege centrala în funcție de tipul acesteia

Centralele termice pe gaz pot fi de două tipuri. Pe de o parte, avem centralele termice clasice, iar o altă categorie este cea a centralelor termice în condensare. 

Centralele termice clasice pot consuma mai multă energie electrică și gaz și se pot dovedi a fi mai puțin prietenoase cu mediul, în vreme ce o centrală termică în condensare are tehnologii care o fac eco-friendly prin prisma consumurilor scăzute. 

Cele mai citite articole

Este recomandat să optezi pentru o centrală termică în condensare deoarece aceste modele reprezintă variante noi, mult îmbunătățite, pentru care vei găsi rapid piese de schimb, fără a fi nevoit să aștepți foarte mult timp. Chiar și la nivel de reprezentanțe, vei găsi întotdeauna un partener la care să poți apela atunci când ai nevoie.

În plus, centralele în condensare au și un randament superior, iar acest lucru înseamnă o capacitate mai bună de încălzire. Randamentul uzual al centralelor termice în condensare se apropie de 95-97%

Verifică ofertele de preț pentru centrale

Bugetul este foarte important atunci când vine vorba despre centralele termice, deoarece vei vedea că fiecare model în parte are caracteristici speciale care justifică prețul. 

Este recomandat să stabilești un buget inițial, pe care să încerci să nu îl depășești. Vei vedea că poți găsi modele foarte bune de centrale termice pe gaz la prețuri foarte bune, fără a fi necesar să depășești acest buget.

Documentează-te cu privire la caracteristicile tehnice

Tehnologiile moderne permit în prezent utilizarea unor multitudini de funcții pe care le dețin centralele termice. Proprietatea de a fi folosite împreună cu un termostat cu ajutorul căruia să poți regla temperatura și să poți seta intervalele de utilizare este un avantaj major al prezentului care te poate ajuta să te bucuri de o locuință încălzită perfect pentru nevoile tale. 

Centrala termică este în prezent indispensabilă în ceea ce privește încălzirea locuințelor. Alături de o izolație potrivită, cu ajutorul unui material eficient, o centrală termică va contribui în mod activ la confortul pe care îl vei resimți la nivelul casei tale. 

Cele mai citite articole