Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Pentru ca pielea ta să se mențină sănătoasă pe tot parcursul anului, este important să adaptezi rutina de îngrijire în funcție de anotimp. Schimbările care au loc la fiecare trei luni vin cu factori care se răsfrâng și asupra tenului. Este esențial să ții cont de tipologia ta de ten, dar și de influența factorilor din exterior, iar noi venim cu sfaturi pentru tine în acest sens.

Sfaturi pentru sezonul cald

Temperaturile înalte lasă urme nedorite asupra sănătății și frumuseții dacă nu aplici ajustările care le avantajează. Este important să iei în considerare o serie de sfaturi de frumusețe și sănătate în sezonul cald, pentru a ști cum să procedezi pentru a te îngriji corespunzător.

Starea de sănătate poate fi afectată pe fondul căldurii, în special dacă suferi deja de unele afecțiuni, iar aceasta, la rândul ei, poate influența în mod negativ frumusețea și poate accentua problemele de natură dermatologică existente.

Primăvara

În acest anotimp, este benefic să adopți o dietă în care să integrezi multe legume, fructe și verdețuri de sezon, în stare proaspătă. Sunt bogate în antioxidanți, care au efect benefic asupra celulelor, fapt ce se reflectă îndeosebi în privința tenului. 

Dacă te confrunți cu alergii, primăvara sunt amplificate, deoarece pomii sunt înfloriți, urmează tratamente de la medicul dermatolog, pentru a le putea gestiona. În cazul în care nu le menții sub control, crește riscul de a avea iritații pe piele și alte manifestări care îți afectează frumusețea.

Vara

Este necesar să îți iei mai multe măsuri de protecție pe timpul verii, din cauza caniculei. Asigură-te că te hidratezi foarte mult, că porți haine lejere și îți protejezi capul, că eviți să te expui la soare la orele amiezii, odihnește-te corespunzător și evită alcoolul. Aceste obiceiuri sănătoase sunt doar câteva dintre cele care au impact benefic asupra frumuseții. 

Cele mai citite articole

În privința produselor de machiaj, folosește unele rezistente la apă sau redu pe cât posibil utilizarea lor. Pentru hidratare, utilizează formule ușoare și nu uita de cele cu factor de protecție solară. Pe timpul verii, se recomandă să utilizezi produse care să conțină cel puțin SPF30, iar dacă ai pielea mai sensibilă, optează pentru SPF50.

Sfaturi pentru sezonul rece

În perioadele reci este indicat să îți hidratezi mai mult pielea decât în restul anului, deoarece aerul rece tinde să modifice textura pielii, devenind mai uscată și lipsită de suplețe. Iată ce poți face suplimentar toamna și iarna:

Toamna 

În acest anotimp, pielea este supusă schimbărilor de temperatură. Trecerea de la gradele Celsius ridicate la cele scăzute, prezența umidității din aer și a vântului duc la uscarea și sensibilizarea pielii și părului. 

Adoptă o dietă bogată în alimente și fructe ce conțin vitamine, în special vitamina C, petrece timp la soare în zilele în care este posibil acest lucru și utilizează produse de îngrijire care mențin hidratarea pielii. De asemenea, este perioada în care este indicat să aplici și balsam de buze, întrucât, odată cu scăderea temperaturilor, tind să se crape.

Iarna

Pe timpul iernii, hidratarea joacă un rol la fel de important, motiv pentru care este necesar să continui să aplici produse cu formule specifice în acest sens. Ele te ajută să îți refaci și să îți menții pielea în condiții optime. În acest anotimp, din cauza temperaturilor scăzute, crește riscul de a te alege cu iritații, crăpături și eczeme. 

Pentru a preveni crăparea mâinilor, aplică frecvent cremă de mâini și poartă mănuși. Atunci când există zăpadă, aceasta reflectă razele ultraviolete, motiv pentru care se recomandă să folosești produse cu factor solar. Aplică și balsam de buze, pentru a evita crăparea lor.

Indiferent de anotimp, este important să utilizezi produse de îngrijire adecvate tipului tău de ten, să te odihnești circa șapte sau opt ore, să ai o dietă sănătoasă și să faci mișcare frecvent, cu gradul de dificultate adecvat organismului tău. Ai grijă de sănătatea și frumusețea ta și ține cont de schimbările care au loc în fiecare anotimp, pentru a te putea adapta acestora!

Cele mai citite articole