Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Napoli este unul dintre cele mai iubite cluburi de fotbal din întreaga lume. Deși nu are o bază la fel de numeroasă de fani precum Real Madrid, FC Barcelona sau marile cluburi din campionatul Angliei, formația din sudul Italiei a cucerit inimile multor pasionați de fotbal, de-a lungul anilor. Principalul motiv de popularitate a fost reprezentat de legendarul argentinian Diego Armando Maradona. 

Considerat de mulți experți drept cel mai mare fotbalist din istorie, Maradona a fost ingredientul cheie pentru singurele titluri de campioană din istoria lui Napoli, cucerite în 1987 și 1990. După 33 de ani, formația pregătită de Luciano Spalletti este aproape de un nou succes. Unul care ar fi cu adevărat istoric. Iată ce atuuri au napoletanii și lupta pentru titlul din Serie A.

Câștigă Napoli titlul? Atuurile trupei lui Spalletti

Pare scris în stele ca napoletanii să aibă un sezon 2022-2023 de vis! Pasionalii fani din sudul Italiei s-au bucurat în decembrie pentru succesul Argentinei la Mondialul din Qatar, iar în primăvară speră să celebreze cucerirea primului titlu în Serie A, după 33 de ani. Fanii lui Napoli au ajuns să fie atașați de naționala Argentinei datorită succeselor pe care li le-a oferit Diego Maradona, cel care le-a adus singurele titluri din palmares. 

Cele mai citite articole

La aproape trei ani după dispariția lui El Pibe D’Oro, așa cum a fost supranumit Diego, Napoli vrea să sărbătorească un nou titlu, iar bookmakerii le dau șanse foarte mari elevilor lui Luciano Spalletti să reușească această performanță. Dacă vrei să te convingi, vezi cotele de la pariuri sportive, acolo unde Napoli a primit cota 1,40 pentru cucerirea titlului! Iată de ce:

  • Are un atac senzațional – întreruperea campionatului, cauzată de desfășurarea Cupei Mondiale, a găsit-o pe Napoli pe primul loc, la opt puncte deasupra campioanei AC Milan. În plus, napoletanii au și cel mai puternic atac din campionat. Ei au reușit să marcheze 37 de goluri. Următoarea echipă, din acest punct de vedere, este Iter Milano, cu 34 de goluri înscrise. Milanezii se află, însă, doar pe locul 5. Din atacul lui Napoli fac parte Victor Osimhen, Giovanni Simeone sau Giacomo Raspadori, jucători care promit să își continue forma excelentă și în primăvară. 
  • Are un antrenor experimentat – după ce Stefano Pioli a cucerit titlul cu AC Milan, în sezonul 2021-2022, un alt manager din aceeași generație speră să reușească o performanță istorică. Luciano Spalletti le-a pregătit și pe AS Roma și Inter Milano, însă nu a reușit să cucerească titlul în Serie A. Acest sezon ar putea pune capăt seriei nefaste a tehnicianului de 63 de ani, care cu siguranță va da totul pentru o reușită memorabilă!
  • Suporterii – pasiunea fanilor napoletani poate să îi poarte pe culmi nebănuite pe oamenii lui Spalletti. De altfel, Napoli a avut un parcurs impecabil și în grupele Ligii Campionilor, acolo unde și-a câștigat grupa, deși le-a avut ca adversare pe Liverpool, Ajax și Rangers. Pe măsură ce se apropie finalul sezonului, cu siguranță fanii lui Napoli vor deveni tot mai incisivi și implicați, în tentativa de a-și împinge echipa spre un titlu istoric.

Alege să mizezi și tu pe succesul fostei echipe a marelui Maradona, profitând de cotele oferite de către bookmakeri. Acestea se pot modifica, pe parcursul desfășurării competiției. Nu uita să pariezi cu responsabilitate!

Sursa foto: Unsplash.com

Cele mai citite articole