114Vizualizari 0Comentarii
Gradinita are beneficii semnificative pentru dezvoltarea copiilor. Acestia din urma nu numai ca invata sa fie disciplinati, dar isi intaresc si abilitatile sociale si cognitive. Afla mai multe despre importanta gradinitei mai jos.
De ce sa iti duci copilul la gradinita
Importanta gradinitei vine din faptul ca este un spatiu scolar al carui obiectiv este promovarea activitatilor educationale si a activitatilor legate de cresterea si dezvoltarea copiilor. In medie, intrarea la gradinita IQ-Est din Bucuresti dureaza intre 4 si 5 ani, desi acest lucru depinde de aptitudinile psihologice si sociale.
In timp ce educatia ar trebui sa inceapa in cadrul familiei, profesorii sunt cei care completeaza si consolideaza practicile parentale adecvate si dezvoltarea cognitiva, sociala si emotionala a copilului ca entitate in cadrul familiei. De ce este atat de important ca un copil sa frecventeze aceasta gradinita IQ-Est din Bucuresti?
La gradinita, copiii invata abilitati sociale
Cand copiii incep sa dezvolte abilitati sociale, nu numai ca isi castiga prieteni, ci si alte tipuri de cunostinte. Interactionand, ei invata sa stabileasca reguli si sa ia decizii . Prin prietenie, ei pot experimenta teama, furie, respingere, agresivitate, printre alte emotii. Acest lucru, la randul sau, ii ajuta sa inteleaga ce este potrivit si ce nu.
Ei incep sa vada ce este pozitionarea sociala, puterea, situatiile in care sunt necesare comportamente diferite, ce este corect si ce nu, sentimentul de apartenenta la un grup. In special, la gradinita, ei invata sa se compare cu alti copii – mai inalti, mai rapizi sau mai destepti – si sa incurajeze dezvoltarea stimei de sine.
Prieteniile sunt o nevoie fireasca, pe care o reflecta prin timpul petrecut in activitatile de la gradinita. In acest moment, acele relatii se bazeaza pe compania pe care o au. Astfel, gradinita joaca un rol important in dezvoltarea abilitatilor sociale la copii.
Copiii invata sa fie disciplinati
Cele mai citite articole
Disciplina joaca un rol fundamental in dezvoltarea integrala a copiilor. Nu numai ca le dezvolta abilitatile sociale si increderea, dar le permite si sa se adapteze la multe situatii din mediul lor.
Intr-adevar, gradinita are un set de reguli explicite si implicite pentru a reglementa activitatea si relatiile membrilor comunitatii pe care o formeaza. Regulile graviteaza in jurul sigurantei personale a copiilor, pentru a crea oportunitatea de a lucra intr-un mediu de invatare.
Incalcarea acestor reguli poate crea haos. Prin urmare, profesorii in calitate de specialisti pedagogi ii invata ca disciplina este importanta pentru a mentine armonia in relatiile umane.
Copiii invata disciplina pentru ca regulile sunt putine, simple si clare, si se afla intr-un vocabular adecvat nivelului intelectual al elevilor.
La gradinita, ei invata sa creeze rutine in afara casei
De asemenea, gradinita ii ajuta pe copii sa invete sa mentina rutine sanatoase. Gradinita pune bazele neurologice pentru invatarea viitoare
Neurostiinta a aratat ca nu exista nicio separare intre gandirea logico-rationala si intuitie si emotie. Toate acestea sunt combinate la gradinita, deoarece copiii exploreaza dimensiunea cognitiva prin arta si joaca.
Importanta gradinitei consta in faptul ca ii ofera copilului, atunci cand se afla in momentul celei mai mari plasticitati cerebrale, o abordare a artei in toate dimensiunile ei.