Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Un parfum de damă de calitate este cel care persistă pe piele timp de câteva ore bune fără să-și altereze mirosul în timp. Descoperă câteva idei de parfumuri de calitate și adaugă un un parfum persistent în colecția ta.

Cum recunoști parfumurile cu adevărat persistente

Majoritatea parfumurilor sunt un amestec de multe arome, alcool și apă. În acest context, este bine de știut un lucru: cu cât concentrația de alcool este mai mare, cu atât mirosul este mai puternic și mai persistent.

O apă de colonie conține o concentrație cuprinsă între 2-4% alcool, iar mirosul acesteia persistă pe piele aproximativ 2 ore, în timp ce mirosul unei ape de toaletă cu o concentrație cuprinsă între 5-15% alcool persistă pe piele între 2 și 4 ore. Spre deosebire de acestea, mirosul unei ape de parfum, precum cele de la brandul Davidoff, cu o concentrație de 15-20% alcool, persistă pe piele ore mai mult de 5 ore.

Branduri și parfumuri recunoscute pentru calitatea și persistența lor

Există mai multe branduri populare recunoscute pentru calitatea produselor lor. Iată-le pe cele mai apreciate.

Davidoff

Puțini oameni știu, însă apogeul acestui brand a fost atins în anul 1968 când au fost lansate primele trabucuri Davidoff pentru președintele cubanez, Fidel Castro. Ulterior, în anii ‘80, brandul a decis să se reinventeze, intrând, astfel, într-o epocă luxuriantă a căror piese de rezistență au fost parfumurile bărbătești.

În prezent, brandul Davidoff are în colecțiile sale și parfumuri pentru femei, cel mai popular la ora actuală fiind cel denumit Cool Water. Aroma parfumului se desfășoară în jurul tentelor lemnoase și florale care se îmbină cu prospețimea apei reci.

Hugo Boss

Hugo Boss a fost încă de la începuturile sale una dintre cele mai influente case de modă specializate în producția de haine și pantofi eleganți, precum și parfumuri rafinate și selective. Chiar și în prezent, parfumurile de la Hugo Boss sunt considerate a fi unele dintre cele mai luxoase de pe piață.

Cele mai citite articole

Unul dintre cele mai renumite parfumuri în rândul femeilor este cel denumit Hugo Boss Alive. Influența pozitivă și radiantă a parfumului se simte prin combinația notelor de vârf de coacăze negre, prună, măr și scorțișoară, alături de notele de mijloc de vanilie și cele de bază de măslin, cedru și lemn de santal.

Paco Rabanne

Paco Rabanne a fondat propria casă de modă în anul 1966, iar 3 ani mai târziu a lansat primul parfum pentru femei cu o serie inovatoare de arome, denumit Calandre. În prezent, portofoliul de parfumuri cuprinde arome clasice atât pentru femei, cât și pentru bărbați, cele mai îndrăgite fiind cele din colecția One Million.

În rândul femeilor, parfumul Lady Million este cel care le oferă un sentiment de admirație și eleganță rafinată pentru orice femeie care îl poartă. Acesta este o celebrare a frumuseții și forței feminine, fiind adorat de către femeile dominante și puternice, deoarece le accentuează personalitatea puternică.

Versace

Povestea brandului Versace începe în 1978, iar stilul său distinct a devenit foarte repede apreciat de către oamenii din întreaga lume. Primul parfum Versace, Gianni Versace for Women, a fost lansat în 1981, iar în prezent portofoliul include zeci de parfumuri atât pentru femei, cât și pentru bărbați.

În rândul femeilor, unul dintre cele mai apreciate parfumuri este cel denumit Versace Crystal Noir. Acest parfum redă o aromă senzuală și delicată prin notele de vârf de ghimbir și piper, notele de mijloc de gardenie, bujor și nucă de cocos, dar și prin notele de bază de mosc, lemn de santal și ambră. 

Parfumurile persistente trebuie să facă parte din colecția oricărei femei care apreciază calitatea și bunul gust. Dacă și tu vrei să-ți completezi colecția de parfumuri cu un astfel de produs, inspiră-te din ideile prezentate în acest articol și fă cea mai potrivită alegere pentru tine.

sursă foto: shutterstock.com

Cele mai citite articole