Decizii financiare atent calculate, pentru bugete personale echilibrate!

Share your love

Deciziile financiare trebuie luate în mod conștient, punând un accent puternic pe o planificare detaliată. Când nu stabilim clar ce urmează ca să facem cu banii disponibili la un moment dat putem cheltui exagerat pentru a nu ne simți excluși din societate. E foarte periculoasă tentația de a cumpăra lucruri inutile doar pentru a putea fi integrați (temporar!) într-un anumit cerc de oameni cu care nu avem de fapt decât prea puține lucruri în comun.

Nu îți destabiliza bugetul personal doar pentru a intra în grațiile cuiva!

Când vorbim de prieteni adevărați, aceștia nu au nevoie neapărat de lux, de mâncare bună și băutură selectă, nu au nevoie de mult rafinament. Când ești într-o companie agreabilă orice fleac devine un lucru prețios. Te poți simți în paradis chiar și dacă nu ai nimic de oferit și primit în afară de un timp de calitate. Se știe că această resursă – Timpul, este cea mai prețioasă dintre toate.

Doar că în țara noastră e cam greu ca oamenii să se rezume doar la prietenii adevărați și atunci ei încearcă mai mult sau mai puțin instinctiv ca să pară ceea ce nu sunt. Inclusiv mai fără griji materiale decât în realitate.

Cei ce lucrează la Kruk Romania pot depune mărturie în această direcție! Lipsa unor prieteni adevărați pe care o au clienții lor este în multe cazuri direct proporțională cu problemele financiare pe care acești datornici le au!

Deciziile financiare anterioare greșite, sursă puternică de nefericire actuală

Mulți dintre aceia care se zbat să iasă din mlaștina datoriilor spun că viața lor ar fi fost cu totul alta dacă ar fi acționat mai înțelept în deciziile financiare pe care le-au luat.

O soluție reală de salvare ar fi conștientizarea faptului că puterea educației financiare poate să schimbe radical situația acestora. Prin însușirea unor principii de bază în materia bugetului personal pot face opțiuni mai inteligente de alocare a banilor în diverse direcții (produse de subzistență, plata facturilor, achitarea ratelor, economisire etc.).

 Educația financiară îți permite să faci alegeri disciplinate în domeniul material

Disciplina financiară înseamnă să treci de la dorințe la fapte în privința banilor disponibili. Doar a visa la vremea când o să fii milionar în euro, fără să faci nicio acțiune concretă în direcția câștigării unor bani suplimentari nu te va ajuta.

În afară de asta, puține persoane pornesc de la ideea că se poate trăi confortabil chiar și ducând o viață mai simplă și mai ieftină.

Nevoile se schimbă în fiecare moment în vremea noastră când reclamele ne bombardează din toate părțile. Tocmai de aceea analiza situațiilor concrete și autocunoașterea sunt foarte importante dacă vrei să ai o viață frumoasă, împlinită, fără lipsuri, dar și fără cheltuieli exagerate.

S-a înțeles deja că fericirea nu este direct legată de banii din cont. Există mult prea mulți bogați depresivi, anxioși, care și-au pierdut bucuria de a trăi. 

Secretul este acela de a porni în căutarea unei vieți financiare echilibrate. Iar acest lucru presupune luarea unor decizii ferme și a acționa cu determinare după ce le-am luat pentru a le transpune în realitate.

Poți ca să îți organizezi finanțele în doar 60 de minute pe săptămână

Nu este așa de greu ca să începi să îți controlezi finanțele. Bugetul personal nu este un monstru cu șapte capete! A începe cu 60 de minute pe săptămână este mai mult decât suficient.

Cei care sunt deja organizați știu că aceasta este o realitate. Totul ține de antrenament, de rutină, de a face aceste lucruri pe pilot automat.

Pe platforma Kruk Romania ai câteva aplicații online gratuite care te pot ajuta în această direcție.

Ai decis să ai grijă mai mare de bugetul personal? Începe cu  ceva simplu, care să nu te sperie!

Alege un suport prietenos pe care să faci însemnări legate de bugetul tău. Recomandabil unul fizic. Conexiunile la nivelul creierului se fac mai bine când folosim hartia și un instrument de scris, nu tastatura.

Simplu înseamnă în privința suportului un carnețel sau o agendă. E bun și un caiet-vocabular. Timp de 30 de zile scrie în el tot ce câștigi și cheltui. Dar totul chiar înseamnă TOT: de la salariu până la banii dați pe cafea și abonamentul de cablu. Include și sumele plătite lunar pentru acoperirea datoriilor restante.

Alege ca să scrii în așa fel încât să se poată identifica în mod clar, pe categorii, atât veniturile disponibile, cât și cheltuielile făcute (sume concrete, forme de plată). Notează-le cronologic (după dată) pe aceeași foaie sau separat, alocând câte o pagină pentru fiecare tip de cheltuială.

După acea perioadă de 30 de zile, vei putea avea o mai mare claritate în legătură cu situația ta, știind cu adevărat cât cheltui într-o lună. Inclusiv ce categorii cântăresc mai mult în bugetul personal, inclusiv acelea de unde mai poți reduce câte ceva (cheltuielile cu țigările, de exemplu).

Dacă ești fanul aplicațiilor digitale, după cum ți-am zis deja, vezi că pe platforma celor de la Kruk Romania vei găsi unele foarte bune. Folosește-le cu încredere pentru a te reechilibra  financiar încetul cu încetul!