Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Geamurile securizate, fac referire de fapt la sticla securizata, sau intarita asa cum i se mai spune, este un produs, realizat in general prin procesul de incalzire al sticlei. Temperatura trebuie sa fie de aproximativ 650 de grade celsius, intrucat este punct in cadrul caruia sticla incepe cate putin sa se inmoaie.  De asemenea, in ceea ce priveste suprafetele externe acestea, vor fi racite imediat, astfel incat se creaza o compresie foarte puternica.

Acestea doua procese si anume cel de incalzire, urmat de procesul de racire sunt realizate cu ajutorul unei tehnologii electronice. De asemenea, parametrii in functie de care se realizeaza intregul proces influenteaza fara doar si poate calitatea respectivului geam.

Despre rezistenta si calitate

In ceea ce priveste rezistenta produsului la indoire, ei bine putem spune ca aceasta este fara doar si poate de patru sau chiar cini ori mai mare, in comparatie cu gradul de rezistenta al unei sticle normale, tocmai de aceea acest tip de sticla se utilizeaza in general in cadrul aplicatiilor care se bazeaza pe procesul de strangere mecanica. In cazul in care aceasta sticla ajunge sa se sparga, veti putea observa ca nu este o spargere normala, ci una inofensiva in cioburi extrem de mici, astfel incat aveti certitudinea si siguranta ca nu veti fi raniti in cazul in care va aflati in imediate apropiere a sticlei.

Ce sticla poate fi securizata?

Cele mai citite articole

Avandtajul este ca la ora actuala aveti poibilitatea de a securiza orice tip de sticla, important este ca grosimea sticlei sa fie cuprinsa intre 4-19 mm. De asemenea, trebuie sa stiti faptul ca o data securizat, geamul nu va mai putea fi modificat prin diverse procedee practicabile la ora actuala.

Sticla semisecurizata

Vorbim de asemenea si despre sticla semisecurizata, pe suprafata carei unt intoduse anumite tensiuni de compresiune cu jautorul unui procedeu de incalzire – racire, ceea ce ajuta la crearea unei rezistente marite in cazul unor fisuri sau chiar socuri mai puternice, care pot duce pana la spargerea sticlei. Sticla securizata se sparte in bucati de dimensiuni mari.

Utilizare si aplicabilitate

Avand in vedere cele mentionate in randurile de mai sus, stim ca sticla securizata are o rezistenta indeajuns de mare, de aproape 5 ori mai mare in comparatie cu a unei sticle obisnuite, ceea ce inseamna ca in anumite locuri este absolut necesara. De asemenea, in ceea ce priveste rezistenta la socuri, ei bine aceasta permite un geam securizat de 8 mm, astfel incat sa poata suporta cu succes greutatea unei bile de otel care are 500 de g. Totodata, rezistenta in ceea ce priveste incovoierea geamului securizat termic, este fara doar si poate superioara unui geam cu sticla normala, intrucat tensiunea minima de rupere este de 130 MPa.

Cele mai citite articole