Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

De ce sa apelezi la un birou de proiectare?

Apelarea la un birou-de-proiectare.ro tehnica iti permite sa beneficiezi de consilierea unei echipe de ingineri specializati in industria constructiilor care iti vor oferi un serviciu de studii complete pentru proiectul tau. 

Abilitatile tehnice ale acestora sunt folosite de arhitect si contribuie la rafinarea gandirii acestuia din urma asupra specificului lucrarii. Aceasta colaborare este orientata in asa fel incat sa creeze un adevarat parteneriat in slujba satisfactiei clientilor.

Intr-adevar, biroul de proiectare permite implementarea unui plan precis de executie a proiectului calculat in functie de numerosi parametri, precum reglementarile si certificarile in vigoare, standardele structurale sau avantajele tehnice si economice.

Birou studii tehnice: expertiza inginerilor in serviciul cladirii

Exista mai multe tipuri de abilitati intr-un birou de proiectare tehnica. Desi este posibil sa utilizezi toate serviciile oferite, unele proiecte necesita doar consultanta intr-un anumit domeniu.

Cele mai citite articole

Biroul de proiectare acustica si fonica se ocupa de problemele de izolare fonica structurala. Domeniul sau de expertiza variaza de la studiul sunetelor pana la cele ale pierderilor de caldura prin gestionarea inconvenientelor cauzate de vibratii. Aspectele financiare si de mediu ale cladirii reprezinta probleme cheie in activitatea lor, la fel si aspectele de reglementare si tehnologia care evolueaza constant si devin mai complexe.

Biroul de proiectare structurala, specializat in analiza structurala a cladirilor, studiaza cadrele, planseele precum si materialele necesare constructiei anvelopei cladirii. Inginerii lucreaza indeaproape cu arhitectii pentru a finaliza proiectul clientului.

Biroul de proiectare fluid se concentreaza pe ventilatia si incalzirea cladirii, in special prin prelucrarea datelor termice si higrometrice. Ca si in cazul biroului de proiectare acustica, performanta in ceea ce priveste economiile de energie si factorul ecologic sunt in centrul gandirii lor.

De ce sa apelezi la birourile de proiectare?

Birourile de proiectare tehnica sunt recunoscute in proiectele de constructii de achizitii publice datorita expertizei lor puse in slujba managementului de proiect. Cu toate acestea, serviciile lor sunt mai putin cautate in contextul proiectelor private.

Clientul nu este, in cele mai multe cazuri, in contact direct cu biroul de proiectare tehnica. Intr-adevar, in general arhitectul sau firma de constructii este cel care apeleaza la serviciile sale, atunci cand situatia o impune sau cand are nevoie de un diagnostic precis asupra proiectarii cladirii.

Cele mai citite articole