Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fiecare proprietar de masina are cel putin un lucru in comun cu orice alt proprietar de masina: la cativa ani, este timpul pentru o noua baterie auto. Nu toate modelele de baterii auto sunt create egal si masinile diferite au cerinte diferite de baterie, astfel incat este important sa se verifice frecvent starea bateriei.

Bateria masinii tale este una dintre cele mai importante parti ale masinii. Fara ea, nu ai putea genera suficienta putere pentru a transforma motorul de pornire al masinii si, in cele din urma, motorul in sine. Bateria masinii furnizeaza, de asemenea, energie electrica la multe alte sisteme din intregul vehicul. Insa bateriile nu sunt construite sa dureze pentru totdeauna si exista sanse mari sa iti inlocuiesti bateria masinii  de mai multe ori de-a lungul vietii. Exista nenumarate optiuni de baterii auto disponibile, deci de unde stii care este cea potrivita pentru masina ta?

  Daca ai nevoie de o baterie noua, in cele ce urmeaza vei afla care sunt cele trei lucruri cheie pe care trebuie sa le stii despre cum sa alegi o baterie auto si sa te asiguri ca este instalata corect.

  • Pornirea la temperaturi scazute

Este esential sa se cunoasca viteza cu care bateria poate porni masina la temperaturi mici. Iar acest lucru conteaza, caci un motor este mult mai greu de pornit la frig. Este nevoie de mai multa munca pentru a demara, iar o baterie cu prea putini amperi va contribui la uzura mai mare a dispozitivului de pornire, timpi de pornire mai lungi si chiar nu va reusi sa porneasca masina in conditii de sub -18 grade.

Astfel, pentru masinile cu motor pe motorina este necesara o baterie de cel putin 750A, iar pentru una cu motor pe benzina se poate alege o baterie de 390A, 490A sau chiar 580A.

  • Numarul de conexiuni

Este extrem de important sa te asiguri ca toate cablurile bateriei vehiculului tau se conecteaza strans cu terminalele bateriei. Conexiunile slabe de cablu nu vor conduce la puterea maxima si vor cauza probleme in timp. Terminalele de cablu si posturile de baterii acoperite de coroziune vor inhiba, de asemenea, puterea, ducand in cele din urma la greutati la pornirea masinii.

Asadar, asigura-te ca vei curata terminalele periodic. Poti utiliza un spray de curatare si protectie. Conexiunile sunt esentiale pentru a te asigura ca bateria este instalata corect si poate furniza puterea dorita, pentru care a fost destinata

  • Dimensiunea conteaza

Un alt lucru cheie de stiut este faptul ca bateriile au dimensiuni diferite, desi este posibil sa nu fie evident la prima vedere. Si nu iti doresti ca aceasta sa nu se fixeze bine in lacasul destinat ei si sa ajunga sa faca pagube.

  Acelasi brand de masina va necesita, de cele mai multe ori, in functie de anii aparitiei sau de model, o baterie de dimensiuni diferite, chiar daca diferenta poate fi nesesizabila.

 Este recomandat sa se verifice intotdeauna cartea tehnica a masinii pentru a se alege modelul exact de baterie, in ceea ce tine de dimensiunile acesteia. Specialistii Vrum Auto te pot ajuta in acest sens.

Arata comentariileAscunde comentariile

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!