Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ce rechizite scolare sunt necesare la gradinita? 

Pregatirea pentru gradinita incepe cu mult timp inainte de inceputul oficial al anului scolar, mai ales in cazul celor care iau contact pentru prima data cu colectivitatea. Astfel ca acestia trebuie sa fie pregatiti psihic, in primul rand, pentru aceasta noua etapa din viata lor. 

De asemenea, prin cumpararea unora dintre rechizitele care sunt folosite si in activitatile desfasurate la gradinita, parintii le pot face celor mici cunostinta cu o parte din lucrurile pe care le vor folosi in primii ani de scoala. 

Ce cuprinde lista de rechizite pentru gradinita? 

Cele mai citite articole

Cu toate ca in primul an de gadinita, copiii nu petrec mai mult de 3-4 ore in clasa – exceptie facand cei care frecventeaza gradinita cu program prelungit – invatarea se face mai mult prin joaca si activitati distractive. Pentru acestea sunt insa necesare anumite rechizite care le va fi de ajutor copiilor sa isi dezvolte atentia, limbajul, motricitatea fina si alte astfel de deprinderi, care vor fi utile in urmatoarele etape de dezvoltare si educare. 

Unele dintre cele mai des folosite rechizite la gradinita pot fi cumparate online, de pe site-ul eRaft, dedicat produselor de birotica si papetarie, utile atat in activitatile scolare, cat si in activitatile office. Printre acestea se regasesc: 

  • instrumente de scris si colorat – in aceasta categorie intra creioanele normale si creioanele colorate, precum si accesorii utile pentru folosirea acestora, cum sunt guma de sters si ascutitoarea;
  • elementele necesare pentru pictura – de la acuarele de buna calitate, la cateva pensule si un bloc de desen, acestea sunt esentiale pentru ca cei mici sa isi dezvolte abilitatile artistice;
  • plastilina – activitatile care pot fi realizate cu ajutorul plastilinei sunt foarte multe, care poate fi folosita, de exemplu, pentru modelare de fructe, ajutand la o mai buna identificare a acestora de catre copii;
  • lipici si foarfece cu varf rotunjit – folosite pentru activitatile plastice;
  • hartie colorata, glasata sau creponata – folosita adesea impreuna cu lipiciul si foarfeca.

De asemenea, un penar pentru instrumentele de scris si rechizitele de mici dimensiuni, precum si un ghizdan mic, pentru pachetel si sticluta cu apa, sunt si ele elemente necesare oricarui copil care merge la gradinita. 

Cele mai citite articole