Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cum vor afecta serviciile de cloud gaming modul în care ne jucăm online?

Cum vor afecta serviciile de cloud gaming modul în care ne jucăm online?

Serviciile de cloud gaming și platformele aferente acestora nu sunt o noutate, mai ales pentru jucătorii înrăiți de jocuri video. Deși aceste platforme nu pot, momentan, înlocui un PC de gaming atunci când vine vorba de jocuri competitive, capabilitățile lor de redare a jocurilor noastre preferate nu trebuie ignorate.

De exemplu, platforma Geforce NOW îmbunătățește constant latența pe care utilizatorii o au atunci când se joacă. Astfel, tehnicienii au reușit să o coboare de la 90 ms undeva la în jur de 63 ms (un lucru extrem de important pentru gamerii profesioniști).

Totuși, serviciile de tip cloud pot face mai multe atunci când vine vorba de cum – și ce – ne jucăm online. 

Unsplash

Varietate și diversitate

Pentru mulți dintre noi, serviciile de cloud gaming care sunt disponibile deja duc modul în care ne jucăm online la un cu totul alt nivel. Nu mai suntem limitați de componentele PC-ului sau laptopului nostru, deci putem experimenta orice joc disponibil pe platforma cloud.

În același timp, ne putem aștepta la o varietate mai mare a aplicațiilor disponibile pe viitor. Spre exemplu, dezvoltatorii de păcănele online NetBet vor putea crea jocuri mult mai complexe vizual pentru utilizatori. Aceștia din urmă nu vor trebui să își facă griji dacă nu vor putea juca un anumit joc, din moment ce acesta va fi disponibil pe o platformă tip cloud.

Unitățile PC vor fi de domeniul trecutului

În prezent, destul de multe persoane amână asamblarea unui PC puternic, capabil să ruleze ultimele jocuri, datorită faptului că plăcile video se găsesc din ce în ce mai greu. Desigur, acest lucru se datorează minerilor de criptomonede care au golit piața de plăci video.

Cele mai citite articole

Din fericire pentru gamerii de pretutindeni, majoritatea serviciilor de cloud gaming pot fi rulate până și pe telefonul mobil. Este nevoie doar de o conexiune puternică la internet – după cum bine știm, România excelează la acest capitol.

Pe scurt, dacă acest deficit al plăcilor video va mai continua pentru o bună bucată de timp, din ce în ce mai mulți oameni vor face trecerea la laptop și la serviciile de tip cloud. În funcție de cât de încredere vor deveni aceste servicii, unitățile PC pot ajunge să fie de domeniul trecutului în scurt timp.

Industria jocurilor video va exploda

Datorită acestui tip de servicii, mulți oameni au decis să dea jocurilor video o șansă. Din moment ce ne putem juca ultimele jocuri apărute fără nicio investiție în hardware/componente PC, este clar că numărul global de gameri va crește.

Așadar, modul în care ne vom juca online va fi unul mai… aglomerat, dacă putem spune așa. Desigur, acesta nu este un lucru rău. Mai mulți jucători înseamnă mai mulți bani care se îndreaptă spre industria jocurilor video, deci mai multe oportunități de a vedea jocuri cu adevărat spectaculoase în viitor. 

Unsplash

Serviciile cloud gaming sunt viitorul

O explozie a industriei cauzată de serviciile de cloud gaming înseamnă, pe scurt, că jocurile video vor deveni din ce în ce mai accesibile. Totodată, este posibil ca alte industrii să caute moduri de a se integra în aceste servicii cloud pentru a-și mări numărul de utilizatori.

În final, serviciile de tip cloud per total pot schimba în totalitate modul în care consumăm divertismentul online

Cele mai citite articole