Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Există un proverb popular autohton care spune că „Toamna se numără bobocii”. Noi spunem că toamna se numără ideile excepționale puse în practică vara. Ce-ai spune dacă toamna te-ar găsi într-o baie nou-nouță, decupată parcă din revistele de design interior? 

Vrei să aduci o notă elegantă băii, să renunți la monotonia tipică a faianței și să combini culorile într-o manieră surprinzătoare? Nimic mai simplu!Alege o soluție originală și optează pentru plăcile de mozaic porțelanate, din cuarț, piatră naturală, metal sau sticlă, care pot fi utilizate individual, în completarea plăcilor de faianță, dar și pentru a decora cu stil blatul pe care montezi lavoarul. Totodată, atunci când combini aceste plăci de mozaic cu un mobilier de baieîn ton cu noile tendințe interioare, mozaicul da un aspect elegant baii tale. Și dacă ai senzația că nu îți găsești inspirația, câteva idei de amenajare pentru bai de lux sigur te vor face să vezi lucrurile altfel.

Detaliile interioare 

Atunci când ești o persoană cu simț estetic dezvoltat, nu ai cum să nu îți dorești același lucru și pentru confortul și aspectul propriei locuințe. Cum vara este perioada concediilor, ce ai spune dacă ți-ai aloca niște zile libere în care să schimbi cu totul înfățișarea băii tale? Poți face asta singur sau cu ajutorul unor meșteri pricepuți.

Nu uita că mozaicul se află din nou în tendințe, așa că îl poți folosi ca alternativă la metodele clasice de decorare a pereților, cum sunt faianța, vopseaua lavabilă ori chiar tapetul din PVC impermeabil. Nuanțele de albastru, asociate cu cele de gri, verde și bej sunt ideale pentru a conferi un aspect modern și aerisit încăperii în care îl vei monta. De asemenea, dacă ești printre curajoșii care dau startul schimbărilor și ideilor creative, fă în așa fel încât să adaptezi și restul mobilierului în funcție de noile modificări pe care le faci.

Spre exemplu, gresia, faianța și corpurile de iluminat funcționează întotdeauna în tandem, așa că schimbarea unora presupune și înlocuirea celorlalte.

Modificări exterioare

Cele mai citite articole

Atunci când alții se ascund în case pentru că vremea neprietenoasă a sosit și i-a surprins nepregătiți, tu îți poți savura la o ceașcă de cafea roadele muncii văratice. Dacă iei decizia să grădinărești cu ustensilele ideale, toamna vei defila în cel mai mare stil cu produsele tale de agricultură, crescute și îngrijite chiar de tine. De asemenea, vara, îți poți procura piese de bricolaj numai bune pentru activitățile de toamnă, iar amenajarea garajelor și a pavilioanelor în stil hub poate fi o experiență fructuoasă, dacă iei în calcul petrecerea zilelor de toamnă aproape de natura înconjurătoare.

Curățenia generală

Sunt atât de multe lucruri pe care în timpul anului le depozitezi în locuința ta, încât vara devine cel mai bun moment în care să faci curățenie printre lucrurile nefolositoare și să sortezi obiectele din casa ta, în funcție de întrebuințarea acestora și anumite categorii de organizare.

Pentru ca toamna să te găsească în ordine cu toate, începe progresiv curățenia generală cu cele mai mici detalii, așa cum sunt sertarele cu haine, cutiile de depozitare, rafturile bibliotecii și ale debaralei, lăzile canapelei, balcoanele și podul sau mansarda. Vei rămâne cu siguranță surprins de ceea ce vei găsi, motiv pentru care este indicat ca acest lucru să îl faci în fiecare an, pentru a preveni transformarea casei tale într-un imens depozit ale cărui început și sfârșit nici tu să nu le mai știi.

Pentru toate aceste modificări, alege soluții sustenabile, la prețurile echilibrate din punct de vedere al raportului cu calitatea. 

Sursă foto: Shutterstock

Cele mai citite articole