Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cămașa albă este o piesă esențială a garderobei pentru bărbați. Cu numeroasele oferte și mărci care există pe piață, devine din ce în ce mai dificil să știi ce cămăși albe bărbați să alegi.

Pentru a te ajuta, vei vedea toate întrebările pe care trebuie să le pui înainte de a-ți alege o cămașă albă pentru a fi sigur că o vei păstra ani de zile.

Ce croială să alegi pentru o cămașă albă?

Înainte de a alege, va trebui să decizi ce cămașă albă dorești. Această decizie trebuie luată ținând cont de gusturile tale (cum îți place să porți hainele, mai degrabă confortabile sau mai degrabă strâmte), tipul de corp și, de asemenea, ocazia pentru care intenționezi să porți această cămașă albă.

Croiala cămășii tale poate depinde și de ocazie, pentru o nuntă, de exemplu, alege cămăși slim fit și evită tăieturile supradimensionate chiar dacă acestea sunt mai pe gustul tău.

Ce guler să alegi pentru cămașa ta albă?

După alegerea croielii, gulerul cămășii albe este al doilea punct care nu trebuie trecut cu vederea.

În ceea ce privește croiala, alegerea gulerului va depinde de gusturile tale, de ocazie și, de asemenea, de morfologia ta (dimensiunea capului și a gâtului).

Pentru ocazii speciale, alege gulere care se potrivesc bine cu un costum și sunt destul de clasice. În timpul serilor cu prietenii, poți opta pentru gulere mai originale pentru cămăși, cum ar fi gulerul mandarin, de exemplu.

Este mai dificil să-ți alegi gulerul în funcție de morfologia ta decât croiala. Cu toate acestea, nu toate gulerele sunt potrivite pentru toți bărbații.

Cele mai citite articole

Înainte de a-ți alege gulerul, ia în considerare dimensiunea capului și dimensiunea gâtului tău. Ai mai degrabă un cap destul de mare sau un cap mic? Gâtul tău este lung sau scurt?

Odată ce ai primit răspunsul la aceste două întrebări, poți selecta un guler de cămașă potrivit tipului tău de corp.

Materialul și țesătura cămășii tale albe

Odată selectate croiul și gulerul, trebuie să te gândești și la tipul de țesătură și materialul cămășii albe.

Țesătura și materialul vor depinde în esență de decorul în care urmează să porți cămașa, de dorințele tale și de sezon (vei purta această cămașă mai mult iarna sau vara?)

Pentru o cămașă formală, alegerea este mai limitată, deoarece trebuie să stai în țesături și materiale destul de clasice, pe de altă parte pentru cămășile casual, posibilitățile de alegere sunt multiple.

Vara, te sfătuim să favorizezi materialele respirabile și țesăturile aerisite, în timp ce iarna poți opta pentru țesături mai groase și materiale mai călduroase.

Cu  ce ocazie vei purta cămașa albă?

Prea puțini oameni se gândesc la acest detaliu, deși este esențial pentru a face alegerea corectă. Cu ce ocazie ai purta cămașa ta albă?

Cămașa pe care o alegi pentru o nuntă nu ar trebui să fie aceeași cu cea pe care o alegi pentru ieșirile cu prietenii (cu excepția cazului în care, desigur, ai un aspect dandy care este întotdeauna foarte îngrijit).

Ce stil de cămașă albă să alegi?

Atunci când îți alegi cămașa, ar trebui să te gândești și la stilul cămășii albe pe care vrei să o porți. Într-adevăr, nu toate cămășile albe sunt aceleași și anumite detalii pot face diferența.

Cele mai citite articole