Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Microsoft Power BI este o suită de produse și servicii de business intelligence (BI), de raportare și de vizualizare a datelor pentru persoane și echipe. Power BI se remarcă prin capacități de publicare și distribuție simplificate, precum și prin integrarea cu alte produse și servicii Microsoft. Dar este aceasta o alegere bună pentru o organizație?

Ce este Power Bi și cum funcționează?

Power BI este o soluție de analiză a afacerii care permite vizualizarea datelor și partajarea statisticilor în întreaga organizație sau încorporarea lor în aplicație sau pe site-ul web al acesteia. Soluția cuprinde mai multe produse și servicii, iar valoarea și versatilitatea sa provin din valorificarea elementelor individuale și din utilizarea modului în care acestea funcționează împreună.

Serviciul Power BI este un serviciu cloud găzduit de Microsoft, care permite utilizatorilor să vizualizeze tablouri de bord, rapoarte și aplicații Power BI – un tip de conținut care combină tablouri de bord și rapoarte conexe – utilizând un browser web sau prin intermediul aplicațiilor mobile pentru Windows, iOS și Android.

Power BI Desktop este un instrument gratuit de analiză a datelor și de creare a rapoartelor cu autoservire care poate fi instalat pe un computer Windows. Se poate conecta la peste 70 de surse de date locale și cloud pentru a transforma informațiile în imagini interactive. Oamenii de știință și dezvoltatorii lucrează cu Power BI Desktop pentru a produce rapoarte și a le pune la dispoziția serviciului Power BI. În Power BI Desktop, utilizatorii pot:

–   să se conecteze la date;

–   să transforme și să modeleze date;

–   să creeze diagrame și grafice;

–   să creeze rapoarte și tablouri de bord care sunt colecții de imagini;

–   să partajeze rapoarte cu alte persoane utilizând serviciul Power BI;

Cele mai citite articole

–   să găsească calea cea mai rapidă către statistici despre afaceri.

Power BI Pro este un software bazat pe cloud care vine cu o taxă lunară de 10 USD per utilizator. Cea mai mare diferență între Power BI Desktop și Power BI Pro este capacitatea de a colabora cu alți utilizatori Power BI și de a distribui rapoarte și vizualizări către alți abonați Power BI din întreaga organizație. Cu Power BI Pro, utilizatorii pot:

–   să încorporeze imagini Power BI în aplicațiile Power BI;

–   să integreze alte soluții Microsoft, cum ar fi serviciile de date Azure;

–   să partajeze date, tablouri de bord și rapoarte cu alți utilizatori Power BI;

–   să creeze spații de lucru – locuri de colaborare cu colegii pentru a crea colecții de tablouri de bord și rapoarte;

–   să activeze partajarea peer-to-peer – o modalitate de a partaja tablouri de bord publicate sau rapoarte cu persoane din afara organizației care au o licență Power BI Pro.

De asemenea, Power BI are aplicații mobile pentru dispozitive mobile iOS, Android și Windows 10 care permit utilizatorilor să se conecteze și să interacționeze cu datele.

Power BI Embedded permite dezvoltatorilor să încorporeze tablouri de bord și rapoarte Power BI în alte aplicații, fie în cadrul propriei organizații – ceea ce impune utilizatorilor să se conecteze la un cont Power BI – fie într-o aplicație pentru un client sau clienți care nu au un cont Power BI.

Cele mai citite articole