Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

În sfârșit ai primit inelul de logodnă mult-visat? Deja ai în plan cum vrei să arate evenimentul tău, ba chiar ai stabilit data și locația nunții? Tot ce mai ai de făcut este să începi căutările pentru invitația de nuntă perfectă pentru evenimentul tău.

Invitația de nuntă este mai mult decât o simplă cerere de prezență la evenimentul ce urmează, ci poate fi descrisă drept o carte de vizită a acestuia. Și cum românii merg pe premisa că ”Niciodată nu ai o a doua șansă să faci o primă impresie” este foarte important ca modelul ales să vă reprezinte pe voi, ca pereche, precum și tematica întregului eveniment. 

La o primă privire, totul pare simplu, însă în realitate lucrurile sunt ceva mai complicate. O invitație de nuntă perfectă poate fi creată câtă vreme știți exact ce vă doriți de la eveniment și ați ales maniera în care vreți să vă faceți cunoscută nunta printre invitați. Totodată, sunt câteva alte sfaturi de care să ții cont atunci când pornești în căutarea modelului de invitatii nunta:

În primul rând, definește stilul nunții

Acesta este prim-punctul de plecare în căutarea invitațiilor de nuntă perfecte. Trebuie să optezi între stilul elegant, clasic, rustic, modern sau glam. Odată ce ai trasat liniile tematice ale nunții, abia apoi îți poți îndrepta atenția către alegerea unui model de invitație care să se potrivească cu acestea. Nu ar strica să cauți modele pe internet sau chiar pe Pinterest. Cu siguranță vei găsi multiple surse de inspirație.

Stabilește paleta de culori

Cel de-al doilea lucru important în alegerea invitațiilor de nuntă este să îți stabilești paleta de culori a întregii nunți. Culorile și motivele generale și în invitația de nuntă, la fel ca în restul accesoriilor (meniu, place card, număr masă, etc.). Poți merge de la clasicul crem, până la albul în combinație cu negru sau auriu, dacă îți dorești o nuntă mai puțin formală.

Alege-ți cuvintele cu grijă

Cele mai citite articole

Multe dintre invitațiile de nuntă au un text prestabilt, însă poți trece la următorul nivel și să creezi de la zero unul. Textele pot fi tradiționale, moderne sau haioase și trebuie alese în funcție de personalitatea mirilor. 

Nu încărca prea mult invitația

Prea multe informații pe invitația de nuntă nu va face altceva decât să pară foarte încărcată și greu de citit. Ele trebuie să fie lizibile, ușor de parcurs de invitați și să conțină informațiile esențiale: numele mirilor şi părinţilor, dată şi ora ceremonie, locaţia, informaţii de confirmare.

Începe împărțirea invitațiilor de nuntă din timp

Se recomandă ca trimiterea invitațiilor să se facă cu circa 6-8 săptămâni înainte de marele eveniment. De aceea, trebuie să fii foarte atentă la timpul de realizare al acestora care poate dura, în funcție de complexitate, până la două săptămâni.

Ia în calcul prețul

Nunta presupune multe cheltuieli, de aceea este foarte important să îți stabilești bugetul pentru invitații. Prețul acestora variază destul de mult, în funcție de design, cartonul ales, procesul de printare, cantitatea, accesoriile. 

Verifică invitația cu atenție înainte de a da comanda

Înainte de a trimite invitația la printat este foarte important să verifici cu atenție mostra digitală, astfel încât informațiile să fie corecte: data, ora, ortografia, diacriticele.

Comandă invitații de nuntă în plus

Comandă suficiente de invitații, plus ceva extra, între 10 și 20 de bucăți, în cazul în care mai apar invitați neașteptați sau ați omis pe cineva de pe listă.

Cele mai citite articole

Arata comentariileAscunde comentariile

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!