Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

O saltea de pat aleasa bine contribuie la un somn mai profund si odihnitor datorita unei pozicii confortabile. Doua tipuri de saltele ce sunt populare in prezent sunt cele cu arcuri si cele cu spuma de memorie. Ambele variante au avantajele lor, dar numai tu poti decide care este mai potrivita pentru tine.

Tine cont ca fiecare are nevoile sale particulare. In acest articol prezentam atuurile celor două tipuri de saltele mentionate anterior pentru a alege varianta corectă pentru tine. Deci, in continuare, poti afla mai multe despre salteaua cu arcuri si cea cu spumă de memorie.

Salteaua cu arcuri

Acest tip de saltea este, cu siguranta, cel mai cunoscut, modelul fiind popularizat in perioada revolutiei industriale. Desigur, lucrurile s-au schimbat intre timp si chiar o saltea cu arcuri de acum 20 de ani nu mai este la fel cu una pe care ai putea sa o gasesti acum în magazine.

Salteaua cu arcuri din prezent include modele variate de arcuri, straturi superioare diverse, fiind si mai rezistente si mai confortabile decat cele din aceasta categorie de acum cativa ani. Acestea se pot imparti in doua categorii, Bonell si Pocket si au trasaturi ce le vor face atractive pentru diferiti oameni in functie de nevoile fiecaruia.

  • Bonell are arcuri sub forma de clepsidra si sunt facute din sarma subtire, ceea ce face ca suprafata sa fie mai ferma;
  • Pocket are arcuri de dimensiuni mai mici ce sunt fixate intr-o husa textila pentru a opri uzarea lor si pentru a fi mai stabile.

Ce avantaje are salteaua cu arcuri?

Salteaua cu arcuri este cunoscuta pentru faptul ca are un grad ridicat de rezistenta, lucru care se datoreaza si faptului ca se pot intoarce de pe o parte pe alta, deci, este ca si cum ar avea doua fete. Aceasta rezistenta inseamna si ca persoanele mai plinute le pot folosi, fara sa mareasca gradul de uzura.

Cele mai citite articole

Un alt avantaj al saltelei cu arcuri este un pret accesibil, de aceea, produsele din aceasta categorie sunt pentru orice buzunar. Salteaua cu arcuri poate fi utilizata din prima zi deoarece nu trebuie sa astepti ca aceasta sa se reintoarca la forma recomandata si necesara utilizarii.

Salteaua cu spuma de memorie

Salteaua cu spuma este o inventie NASA, scopul lor fiind de a le oferi protectie astronautilor contra presiunii. Evident, acestea au inceput ulterior sa fie realizate si pentru publicul larg, devenind populare intr-o perioada relativ scurta de timp. Acestea pot fi impartite si ele in subcategorii proprii:

  • Spuma poliuretanica, ce se poate gasi cu variate grade de densitate si duritate, este si cea mai des intalnita;
  • Spuma foarte elastica reprezinta un tip de spuma poliuretanica ce are un grad mai ridicat de elasticitate si greutate;
  • Spuma cu memorie se poate adapta singura la forma corpului tau si poate fi potrivita pentru a ajuta circulatia sangelui sau contra problemelor cu articulatiile si muschii;
  • Latexul, care permite respirarea mai usoara a corpului, poate fi o optiune potrivita pentru persoanele care resimt caldura mai puternic.

Ce avantaje are salteaua cu spuma de memorie

Saltele cu spuma de memorie vin cu propriile lor avantaje, care le recomanda unor categorii de persoane cu cerinte diferite. Poti sa gasesti saltele de diferite tipuri 90×200, dar si variante mai mari, precum cele de 160×200, in functie de nevoile tale. Indiferent de dimensiune, acestea pot reduce stresul si oboseala fizica.

Printre avantajele acestui produs se numara sustinerea curburii naturale a coloanei si distribuirea egala a corpului, de aceea fiind preferata de persoane care sufera de anumite probleme de sanatate sau vor sa le preintampine. De asemenea, salteaua cu spuma de memorie reactioneaza la punctele de presiune.

Atat saltelele cu arcuri, cat si cele cu spuma de memorie, au propriile lor avantaje. De aceea, trebuie sa pliezi decizia pe care o iei pe nevoile tale personale, pentru a te asigura ca investesti intr-un produs de care te vei bucura.

Cele mai citite articole