Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Nu trebuie să vă puneți deoparte rochiile în timpul toamnei și iernii. În schimb, puteți suprapune rochiile cu alte piese vestimentare și încălțăminte de toamnă pentru a vă îmbunătăți ținuta, obținând în același timp un outfit călduros. Transformă-ți rochia de vară într-o ținută de toamnă și de iarnă prin suprapunerea ei cu haine groase de toamnă și accesorii. Așadar, fie că vrei să stilizezi anumite rochii de botez, de zi cu zi sau pentru birou, descoperă mai jos câteva modalități de folosire a celor trei tehnici de stratificare cu rochii de vară pentru toamnă și iarnă. 

Adăugarea straturilor interioare sub rochie

Una dintre cele mai bune modalități de a suprapune rochia este să găsești articole pe care le poți purta pe dedesubt pentru a face din rochie o piesă de rezistență, cum ar fi:

  • Pulover cu guler rulat
  • Bluze și cămăși
  • Colanți, șosete, pantaloni, body-uri

Rochie și pulover cu guler rulat

Un mod creativ de a purta o rochie în această toamnă este să porți un pulover cu guler rulat clasic sub rochie. Poți evita crearea unei ținute mult prea încărcate menținând o paletă cromatică simplă de toamnă și iarnă, rămânând la culori neutre, cum ar fi negru, alb, gri, maro sau bej. 

Un sfat important în materie de modă de care trebuie să ții cont este echilibrarea texturilor rochiei și gulerului, a țesăturilor, a culorilor complementare, a modelelor și a imprimeurilor pentru a crea un efect de suprapunere mai distinct. Pentru a evita volumetria și lipsa de formă, asigură-te că folosești un pulover mulat (stil maletă, precum cel din exemplul de mai jos de la Resense) sub o rochie mai groasă sau lejeră, pentru a crea o siluetă subțire și tonifiată.

Cele mai citite articole

Rochie cu bluze sau cămăși 

Un alt sfat de styling este purtarea de bluze sau cămăși sub rochie. Poți purta bluze din mătase sau bumbac, în special cu rochii cu bretele sau rochii cu mânecă scurtă și decolteu în V.  În afară de bluze, cămășile cu nasturi și tricourile pot oferi un plus de creativitate la suprapunerea ținutelor de toamnă. Pentru un plus de căldură și a evita lipsa de formă, ar trebui să suprapui cămăși cu guler, regular fit. 

Îți prezentăm mai jos un model de rochie de la Resense ce poate fi purtată atât vara, cât și toamna alături de piesele vestimentare menționate mai sus (pulover cu guler și cămașă). De asemenea, poți purta deasupra acesteia un pulover sau un hanorac supradimensionat. În magazinul Resense vei găsi toate hainele de care ai nevoie pentru a crea o stratificare corectă. 

Colanți și dresuri

Toamna este cel mai bun moment pentru a suprapune rochiile cu colanți și dresuri, înainte ca temperaturile să devină prea reci și geroase. Dacă vrei să rămâi simplă, poți purta dresuri și șosete negre, maro sau bej pe sub rochie, adăugând în același timp un plus de eleganță look-ului tău. Cu toate acestea, poți crea, de asemenea, un look romantic și îndrăzneț purtând dantelă. Ai opțiunea de a merge simplu în culori neutre, cum ar fi negru, maro sau bej, sau de a condimenta aspectul cu imprimeuri și modele complementare. Pentru perioadele mai reci de iarnă, adaugă alături de cele menționate o pereche de cizme înalte, pentru un plus de căldură și susținere.  

Toate sfaturile menționate mai sus nu pot fi complete fără adăugarea unui palton sau a unei jachete de toamnă. Așadar, acum că știi câteva modalități de integrare a unei rochii într-o ținută călduroasă de toamnă, tot ce îți mai rămâne de făcut este să achiziționezi piesele vestimentare potrivite. 

Cele mai citite articole