Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cum aleg parfumul în funcție de anotimp?

 

Ce poți afla în continuare:

  • Câteva generalități despre parfumuri
  • Cum selectezi parfumul după anotimp

Uneori vrem să încercăm ceva nou, neobișnuit și uimitor pentru cei din jur. Același lucru este valabil și pentru un parfum. El ne poate ajuta ca să ne simțim mai încrezători, veseli, ne poate fi însoțitor de nădejde pe tot parcursul zilei.

Pentru a găsi acele parfumuri potrivite pentru tine, explorează ce tipuri de parfumuri sunt accesibile pe piață din punctul tău de vedere (inclusiv ca preț, nu doar ca ingrediente agreate sau nu).

1. Câteva informații despre parfumuri

Cu vreo câteva secole în urmă, oamenii nu știau ce este igiena de înaltă calitate, așa că erau necesare substanțe puternice care ar putea camufla un miros corporal neplăcut. Acum această necesitate a dispărut și a fost înlocuită de nevoia de a parfuma corpul, de a ne sublinia individualitatea și de a ne arăta într-o lumină neobișnuită poate pentru alții, dar apropiată sufletului nostru.

Esențele naturale care miros foarte bine au fost folosite încă din Antichitate. Acest lucru este confirmat de recipientele cu tămâie și grăsime de oaie găsite în timpul săpăturilor. Treptat, oamenii au început să adauge elemente de parfum puternic, în scopul clar pentru a scoate în evidență purtătorul. Aceste arome au câștigat rapid popularitate și s-au transformat în produse de lux, regale, la care mulți doar au putut ca să viseze doar. Fiind foarte rare și scumpe, au fost folosite în principal de oameni bogați ai vremurilor trecute.

Parfumul a câștigat răspândirea maximă în secolul al XVII-lea în Franța. Dar, în acest moment, au început să apară și remediile alchimice ale vrăjitorilor care au îndrăznit să vină cu rețete pentru tinerețe și sănătate. Toată producția a fost păstrată secretă, iar parfumerii epocii nu s-au grăbit să-și transmită cunoștințele tuturor. În Anglia, utilizarea produselor cosmetice a fost interzisă oamenilor obișnuiți, iar în Rusia au fost utilizate activ, dar mai ales de către cetățeni bogați și cei apropiați curții regale.

În zilele noastre, producătorii francezi rămân în continuare unii dintre cei mai populari din lume. Mai ales când vorbim de parfumuri pentru femei. Poate că acest lucru se datorează celor mai vechi rețete folosite și cunoștințelor extinse pe care le au despre soiurile de parfumuri.

Dacă te hotărăști să alegi un parfum pentru tine în funcție de anotimp, nu te grăbi să cumperi un brand popular. În zilele noastre chiar există o selecție largă de parfumuri bune de nișă în magazine ce așteaptă ca să fie recunoscute.

La urma urmei, în timp, acest miros va începe să fie asociat cu tine. de ce ai vrea să fii un zombi care miroase asemeni altora? Trebuie să fie ușor recognoscibil și expresiv. Deci, este mai bine să luați în serios alegerea parfumului, chiar dacă nu este de la un brand celebru acum.

2. Câteva sfaturi capabile a te ajuta să găsești cel mai bun parfum pentru tine în funcție de sezon

Iată la început care sunt principalele familii de parfumuri.

Esențe:

  • Orientale: lemnoase și florale. În principal, această familie include arome de chihlimbar, vanilie, mosc și diverse condimente.
  • Lemnoase: acestea nu sunt doar mirosurile copacilor, ci și ale tuturor lucrurilor legate de pădure (paciuli, cedru, lemn de santal, mușchi).
  • Erbacee: sunt arome mai proaspete și mai ușoare decât cele lemnoase  (mirosurile de iarbă proaspăt tăiată, lavandă, cimbru, rozmarin și mentă).
  • Florale: acestea sunt mirosurile de trandafir, apă de trandafiri, crin, ylang-ylang și alte plante parfumate.
  • Citrice: arome de neroli, portocale, grapefruit.
  • Oceanice: aceste parfumuri proaspete includ aromele de ploaie, sare și briză.
  • Fructate: acestea sunt parfumurile tuturor fructelor, cu excepția citricelor.

Ar trebui acum să decizi din ce familie vei alege parfumul tău. Dacă vrei un anumit parfum pentru fiecare anotimp, atunci este mai bine să acorde preferință celor mai grele esențe orientale și lemnoase în sezonul rece și esențelor florale și citrice în sezonul cald.  Nu trebuie să fie un parfum scump și exclusivist.

Parfumuri alese în funcție de sezon

Cele mai citite articole

1. Parfumuri de iarnă

Într-o iarnă geroasă cu zăpadă, o persoană poate purta parfumuri cu arome vâscoase, grele, care o pot încălzi în mod miraculos sau pot aduce înapoi amintiri plăcute ale unui fotoliu cald, confortabil, așezat lângă șemineu, cu o ceașcă de vin fiert.

Pentru sezonul de iarnă, cele mai caracteristice parfumuri au note lemnoase picante, cu acorduri de scorțișoară și citrice.

Iarna este cel mai bun moment și pentru condimente concentrate și bogate, dulci, moscate și orientale. Acestea sunt mirosuri precum cele de cuișoare, ghimbir, cardamom.

Aceste parfumuri încălzesc și oferă o senzație foarte plăcută de căldură și confort. Notele de ciocolată și vanilie îi învelesc și ele pe proprietar într-o areolă de confort și de produse de patiserie delicioase. La temperaturi scăzute, aceste parfumuri durează mai mult, dar miros mai puțin intens. Acestea pot rezista mai ales cu ținute vestimentare din blană și lână.

2. Parfumuri de primăvară

În acest sezon, aromele florale suculente, fructele delicate, aromele de citrice vor fi cele mai potrivite. De asemenea, pentru primăvară, aromele mono care au toată ziua o singură notă sunt ideale.

Mirosuri de primăvară proaspete și delicate sunt cele de iasomie, lăcrămioare, mimoză, zambilă.

3. Parfumuri de vară

Pentru sezonul estival, cel mai bine este să alegeți un parfum marin proaspăt, lemnos, ozonat sau de citrice suculente, de arome fructate.

Mirosurile de vară nu ar trebui să fie prea intense și mult prea dulci. Astfel de mirosuri puternice pot provoca dureri de cap persoanei ce le poartăi pe căldură, precum îi și irita pe alții. Dar căldura verii nu este un motiv pentru a abandona complet folosirea de parfumuri. În acest moment, aromele de măr verde, de ocean, de citrice „sună” bine.

Aromele verzi includ mirosuri: pin, ienupăr, rozmarin, lavandă, iarbă proaspăt tăiată, castravete. Aceste parfumuri se potrivesc bine cu îmbrăcămintea de culoare deschisă. Notele de citrice îi vor oferi unei femei o senzație de prospețime și sunt ideale pentru weekend-uri, petreceri desfășurate în sezonul cald. Aromele fructate de mere, pere, papaya, piersici, caise, pepene verde vor fi potrivite și vara.

4. Parfumuri de toamnă

Debutul toamnei pentru mulți este parfumul nostalgic al frunzelor căzute în parcul lor preferat și răceala primelor averse bacoviene. Este cel mai corect în această perioadă a anului să alegi un parfum care să aibă un parfum delicat încântător de vanilie, citrice amare, o aromă lemnoasă captivantă.

Pentru toamnă, poți alege și o aromă care amintește de vară, relaxare, mare. Parfumurile de toamnă pot fi puțin mai grele decât cele de vară, dar nu ar trebui să fie la fel de bogate și grele ca acelea de iarnă. Toamna poate fi numită cu siguranță un moment de tranziție de la parfumuri mai ușoare la parfumuri mai grele, de iarnă. Mirosurile de mandarină, pin, condimente sau migdale sunt bune în această perioadă a anului.

Un ultim sfat: în ciuda opiniilor experților și parfumierilor, alegerea unui parfum pentru sezon este o chestiune pur individuală. Și dacă, de exemplu, te simți confortabil datorită aromelor ușoare de citrice și florale în gerul iernii, atunci ai făcut alegerea corectă.

Cele mai citite articole