Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sunt situaţii în care o simplă lampa poate face diferenţa între un living elegant şi frumos amenajat şi un living sobru, închis, cu un ambient mai puţin plăcut. Găsirea unui magazin de corpuri de iluminat în Râmnicu Vâlcea cu o ofertă suficient de bogată şi de variată pentru clienţi de toate categoriile de vârstă, de toate categoriile sociale, pentru clienţii foarte exigenţi sau mai puţin exigenţi este foarte importantă pentru amenajarea corespunzătoare a locuinţei.

Lumina are un rol mai mult decât ambiental, cel mai potrivit spaţiu pentru a-i testa funcţiile fiind livingul. Livingul poate fi considerată cea mai importantă încăpere a locuinţei, spaţiul în care se reuneşte familia, se pot primi prietenii şi musafirii, se pot organiza mici dineuri sau petreceri, seri de karaoke, iar iluminarea este foarte importantă pentru oricare din aceste activităţi.

Cum poate fi organizat şi iluminat livingul?

Livingul sau sufrageria poate fi împărţit în mai multe spaţii, în funcţie de necesitatea organizării sau a activităţilor ce urmează să fie efectuate aici. Livingul poate avea:

·  o zonă de relaxare, în care poate fi amplasată o măsuţă de cafea, un fotoliu iluminat de un lampadar sau poate fi amenajat un bar;

·  o zonă TV, echipată cu un sistem audio şi rafturi pentru CD şi DVD;

·  o zonă pentru citit, foarte bine iluminată, în care se pot amenaja rafturi cu cărţi, reviste sau albume de artă;

·  o zonă de joacă pentru cei mici.

Cele mai citite articole

Livingul poate fi organizat şi în funcţie de stilul adoptat în întreaga locuinţă, dar şi în funcţie de câteva culori dominante, în jurul cărora vă fi construită întreaga amenajare.

Cum se amenajează în mod corespunzător un living?

Alegerea corespunzătoare a livingului, astfel încât să se încadreze nu numai în tendinţe, ci şi în preferinţele proprietarilor este legată de:

·  alegerea mobilierului, care ţine de stilul de amenajare dorit. Proprietarii pot căuta în magazine piesele potrivite sau pot recondiţiona mobilierul vechi şi chiar refolosi diferite obiecte pe post de mobilier. Spre exemplu, se poate transforma o măsuţă de bar într-o comodă, o scară din lemn într-un raft de cărţi sau peleti într-un pat sau o canapea;

·  alegerea corpurilor de iluminat care vor crea straturi de lumină artificială deosebite. Ceea ce înseamnă că un living modern nu va avea nevoie doar de o lustră clasică, ci şi de o lampă, spoturi încastrate sau chiar un sistem de iluminat inteligent pentru o ambiantă albă şi color. Pentru living se recomandă becurile cu lumina caldă, cu putere reglabilă ce conferă lumina de o calitate foarte bună imediat, fără timp de încălzire.

Rolul luminii în amenajarea livingului

Pentru a amenaja în mod corespunzător livingul, lumina şi iluminatul joacă un rol foarte important. Se poate vorbi aşadar despre:

·  lumina generală, cea care dă tonul în întreaga încăpere, care este distribuită în mod egal prin amplasarea unor corpuri de iluminat în centrul plafonului, care creează un punct de focus şi un centru de interes;

·  lumina de lucru, cea care este folosită la citit şi la o mulţime de activităţi. Lumina de lucru poate fi obţinută cu lămpile de podea sau a celor de masă care nu oferă doar intensitate luminoasă, ci şi contrast;

·  lumina de accentuare, care insistă pe anumite detalii şi este obţinută în general LED-uri şi spoturi luminoase, completata cu lumânări decorative.

Cele mai citite articole