Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Numele celor mai importanți oameni de afaceri și ale vedetelor internaționale sunt aproape întotdeauna asociate cu obiecte de lux. 

Citim deseori în presă despre o vedetă care și-a achiziționat fie o bijuterie, o mașină sau o proprietate la o sumă astronomică. 

  • „Rihanna a scos din buzunar 13,8 milioane de dolari pentru o nouă locuință”, „Cristiano Ronaldo are cea mai scumpă hyper-mașină a lumii. Un singur exemplar fabricat”, „Omul de afaceri Kenneth C. Griffin a cumpărat opera de artă Interchanged cu peste 300 de milioane de dolari”, sunt doar câteva dintre titlurile unor astfel de știri.

Dintre toate aceste obiecte de lux, cele mai râvnite de publicul larg sunt locuințele cu zeci (uneori chiar sute) de camere, piscină, terenuri de sport, săli de cinema etc. De aceea ne-am propus să vă prezentăm un top cu cele mai scumpe case din lume, a căror valoare ajunge la sute de milioane de dolari. Înainte, însă, haideți, să vedem ce îi face pe unii oameni să plătească o sumă astronomică pe o casă!

De ce să plătești sume enorme de bani pentru o casă

În orice moment și indiferent de condițiile economice și de alte variabile ale pieței, vor exista întotdeauna oameni care nu se mulțumesc cu orice fel de casă. Ca urmare, cererea de case de lux poate crește și scădea, dar nu dispare niciodată complet.

Cumpărătorii de case de lux au motive temeinice pentru care doresc să locuiască în case premium, mai degrabă decât în ​​case „normale”.

  • Cumpărarea unei case de lux este o chestiune de prestigiu. La urma urmei, majoritatea proprietarilor de case de lux și-au cumpărat mândria și bucuria cu bani câștigați din greu. Ei doresc să locuiască în case care să le ofere un stil de viață mai înalt și nu doar o adresă poștală.

Cele mai recente dintre casele de lux de astăzi oferă tot confortul modern – și un mediu ideal pentru a trăi și a crește o familie fericită. Aceste case sunt construite pentru a răspunde nevoilor unui stil de viață lipsit de griji. Caracteristici cum ar fi piscine, grădini tematice, săli de sport, centre de meditație, peluze îngrijite, securitate electronică, dispozitive receptive la atingere, divertisment și cumpărături disponibile la îndemână, toate contribuie la a face experiența de viață mai confortabilă și mai plăcută.

O caracteristică importantă a caselor de lux este că acestea au o securitate foarte ridicată, atât în ​​ceea ce privește personalul de securitate instruit, cât și instalația de securitate care garantează siguranța. În plus, accidentele și urgențele medicale pot fi rezolvate rapid cu un răspuns imediat declanșat de tehnologie și disponibilitatea spitalelor și a camerelor de urgență aflate la îndemână.

  • Beneficiile caselor de lux nu se limitează însă doar la confort. Astfel de locuințe sunt văzute ca mediul perfect în care copiii să crească și în care adulții să socializeze. La urma urmei, astfel de proprietăți pot forma o societate cu un anumit grad de cultură, educație și credințe, pe scurt, vecini mai buni.

Cererea tot mai mare de proprietăți de lux rivalizează cu cea de aur. Totuși, o locuință de lux prezintă avantajul de a fi un activ care crește în valoare în fiecare moment, deci este o investiție bună.

Cum stabilesc agenții imobiliari prețul caselor de lux

Joyce Rey este unul dintre agenții imobiliari cu vechime din Beverly Hills. Printre proprietățile pe care le-a evaluat s-a numărat și fosta proprietate a lui Michael Jackson (Neverland Ranch) din California, căreia i-a schimbat prețul de la 100 de milioane de dolari la 65 de milioane de dolari.

Joyce a mărturisit pentru Inman Select (publicație dedicată tendințelor imobiliare) că prețul caselor de lux este „o știință inexactă”. Ea se consultă adesea cu alți agenți imobiliari, chiar și cu cei concurenți, înainte de a pune prețul unei locuințe de lux.

  • „Fiecare proprietate este foarte diferită de alta. Este o chestiune de locație, mărimea proprietății, condiții, piața imobiliară locală și națională, dacă există o legătură cu o celebritate etc. Totul trebuie luat în considerare. Este o combinație de factori”, a declarat Joyce Rey.

Cele mai scumpe trei case din lume în 2021

Pe primele poziții ale topurilor celor mai scumpe case din lume, realizate de publicațiile de specialitate, se află proprietăți care nu pot fi trecute în rândul „caselor”. De aceea, am hotărât să nu luăm în considerare Palatul Buckingham din Londra (evaluat la 2,9 miliarde de dolari) și Turnul Antilia din Mumbai, India (clădire cu șase etaje, evaluată la 1-2 miliarde dolari).

Cele mai citite articole

LOCUL III

Villa Les Cèdres, din Saint-Jean Cap-Ferrat, Franţa

  • Valoare estimată: 410 milioane $

Construit în 1830, apoi cumpărat în 1904 de regele Belgiei Leopold al II-lea, acest conac a fost considerat a fi cea mai scumpă casă de pe piață din lume când a fost scos la vânzare în 2017 pentru 410 milioane dolari de compania Davide Campari-Milano SpA din Grupul Campari, actualul proprietar al proprietății. 

Întinsă pe o suprafață de 35 de acri cu grădini îngrijite și renumită pentru copacii de cedru, proprietatea de 18.000 de metri pătrați și cu 14 dormitoare se mândrește cu o piscină de dimensiunea uneia olimpice, un grajd mare și interioare impozante (candelabre uriașe de cristal, finisaje din lemn aurit și picturi în ulei din secolul al XIX-lea) potrivite pentru opulența Belle Epoque, perioada de glorie a casei.

LOCUL II

Conacul Witanhurst din Londra, Anglia

  • Valoare estimată: 450 milioane $

Construit la începutul secolului al XX-lea, acest conac din perioada georgiană este a doua cea mai mare reședință din Londra (după Palatul Buckingham), având o suprafață de peste 90.000 de metri pătrați. 

Witanhurst găzduiește 65 de camere, inclusiv 25 de dormitoare. Casa a fost folosită ca locație de filmare pentru producții cinematografice, precum „The Lost Prince”, „Tipping the Velvet” și „Fame Academy”.

  • Conacul a fost construit între 1913 și 1920, de către baronul Crosfield, moștenitorul unei înfloritoare afaceri cu săpunuri și lumânări.

Noii proprietari au cumpărat-o prin 2008, în stare destul de proastă, și au plătit „doar” 50 de milioane de lire sterline. Identitatea acestora a rămas învăluită în mister. Prețul de achiziție a fost plătit de Safran Holdings, un offshore din Insulele Virgine Britanice. Pentru că nimeni nu a reușit să lămurească misterul, nenumărate zvonuri circulă de ani de zile pe seama proprietarului. 

  • La un moment dat, se spunea că ar fi însuși Vladimir Putin, președintele rus.

Alții susțin că proprietarul ar fi Andrei Guriev, numărul 28 în topul celor mai bogați oameni din Rusia, a cărui avere se ridică la 2,6 miliarde de lire sterline (3,8 miliarde de dolari).

LOCUL I

Vila La Leopolda din Villefranche-sur-Mer, Franța

  • Valoarea estimată: 750 milioane $

Deținută de Lily Safra, văduva bancherului brazilian de origine libaneză Edmond Safra, această proprietate cu 11 dormitoare și 14 băi este construită pe 50 de acri în departamentul francez Alpes-Maritimes din regiunea Coasta de Azur. 

  • Proprietatea are o seră comercială, heliport, bucătărie în aer liber, o piscină uimitoare și a fost decorul filmului lui Alfred Hitchcock din 1955 „To Catch a Thief”.

Vila La Leopolda este numită după proprietarul său inițial: regele Leopold al II-lea al Belgiei, care a dăruit proprietatea amantei sale, Blanche Zelia Josephine Delacroix, la începutul secolului al XX-lea. Casa a fost reproiectată de arhitectul american Ogden Codman, Jr., în anii 1920.

Cele mai citite articole

Arata comentariileAscunde comentariile

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!