Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dulapuri frigorifice din inox pentru comercianți de succes

Fără unele tipuri de echipamente frigorifice, chiar și un mic stand comercial nu poate funcționa pe deplin, să nu mai vorbim de supermarketurile mari, unde sunt necesare mai multe tipuri de unități frigorifice profesionale care să funcționeze simultan. De multe ori sunt necesare inclusiv dulapuri frigorifice din inox de diferite capacități.  

Dulapul frigorific, un echipament profesional foarte popular în zilele noastre 

Dulapul frigorific din inox este un echipament de refrigerare și congelare pe care îl găsim absolut în orice magazin alimentar, pentru a asigura siguranța conservării la rece al anumitor produse perisabile.

De dulapuri reci din inox este nevoie atât pentru zona de vânzare, cât și pentru depozitarea alimentelor în zonele de producție și chiar de o stocare temporară până când sunt aduse clienților. 

Cum alegi un dulap frigorific din inox bun? 

Dulapul frigorific comercial diferă de un frigider de uz casnic în ceea ce privește puterea de răcire rapidă și, în consecință, regimurile de temperatură, care sunt cauzate de o rotație a mărfurilor mult mai mare și de condiții de funcționare mai intensive. În același timp, dulapul frigorific situat în zona de vânzare este, de asemenea, un mod de a păstra produsele, chiar dacă are ușă/uși opace, nu transparente, precum o vitrină frigorifică verticală.

În funcție de obiectivele tale, poți alege dulapuri reci din inox în dimensiuni mari sau mici, cu un aspect plăcut, pentru spațiile de vânzare dulapuri cu ușă opacă obișnuită în format clasic pentru depozite. De asemenea, este posibil să alegi astfel de echipamente frigorifice din inox și după categoria de preț, în funcție de producător.

Dar, atunci când alegi echipamente frigorifice, trebuie să studiezi cu atenție parametrii și caracteristicile fiecărui model în parte, astfel încât după achiziție, rezultatul funcționării lor să îndeplinească toate așteptările tale.

Dulapurile reci din inox sunt folosite pentru depozitarea alimentelor congelate: înghețată, carne congelată sau pește, mărfuri care se deteriorează rapid. Din sortimentul prezentat pe site-ul tcromania.com, poți alege un dulap congelator potrivit pentru firma ta. Totul depinde de utilizarea pe care i-o vei da.

Dulapurile reci cu forme ergonomice sunt perfecte pentru zona de vânzare sau pentru depozitarea alimentelor în bucătării și spații HoReCa. Materialul caroseriei dulapului ar trebui să fie din oțel inoxidabil, dar alegerea va depinde de condițiile din spațiul unde va fi așezat și în mod direct de gradul de umiditate existent acolo.

Gama de dulapuri frigorifice profesionale este foarte extinsă. Ele sunt disponibile la distribuitorii de echipamente HoReCa în variantele cu o ușă, cu două uși, uneori cu trei și chiar patru uși.

Cele mai citite articole

Dimensiunile unui astfel de echipament HoReCa diferă și ele foarte mult (mai ales ca lățime și înălțime), de aceea trebuie alese în funcție de gradul de încărcare, de volumul de produse necesar a fi depozitate în interiorul unui model sau altul.

Oricum ar fi, un dulap frigorific este unul dintre acele echipamente HoReCa fără de care nu poate funcționa nicio firmă care pregătește sau vinde produse alimentare. Alimentele preparate, semifabricatele, peștele, mezelurile, toate necesită anumite condiții specifice de depozitare la rece. 

Conform regimului de temperatură, există trei tipuri de dulapuri frigorifice comerciale: 

●  Cu temperatură medie: sunt modele de dulapuri pentru economisirea produselor ce trebuie să fie păstrate la rece, dar necongelate, mai exact la temperaturi de la 0 la +7 grade Celsius. Aceste condiții sunt potrivite pentru băuturi, precum și pentru multe soiuri de legume și fructe sau flori.

●  Cu temperatură scăzută: sunt dulapuri care pot fi setate la temperaturi mai scăzute, ideale pentru păstrarea alimentelor congelate. De exemplu, pentru carnea de diferite tipuri.

●  Universale: dulapuri reci adecvate pentru depozitarea alimentelor la temperaturi incluse într-un interval mai extins.

Atunci când alegi un dulap frigorific din inox pentru firma ta ar trebui să ții cont de câteva puncte importante. Și anume:

●  În ce scopuri ai nevoie de un dulap frigorific din inox? Dacă este pentru etalarea deserturilor, a berii sau a altor băuturi, atunci ar trebui să acorzi preferință unui model de vitrină frigorifică verticală cu ușă transparentă. În caz contrar, dacă doar este vorba de o stocare temporară în depozit, o opțiune este și un dulap cu o ușă opacă. La fel și dacă vorbim de o servire la tejghea (personalul având mărfuri stocate într-un dulap frigorific aflat în spatele său).

●  Cât spațiu ești dispus să aloci pentru dispozitiv? Dacă locul pentru așezarea dulapului rece este limitat, alege mai degrabă dintre modelele cu uși glisante, decât unul cu uși batante.

●  Câte produse va trebui să stochezi în el? Este important ca tot spațiul interior utilizabil să fie utilizat în mod optim.

Intră pe tcromania.com pentru a vedea diverse tipuri de dulapuri frigorifice din inox. Iar apoi alege-l de acolo pe cel potrivit pentru afacerea ta!

Cele mai citite articole