Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Indiferent de varsta, sanatatea orala este esentiala, chiar si in cazul persoanelor de varsta a treia, de peste 60 de ani. Odata cu inaintarea in varsta apar tot mai multe probleme de sanatate, care afecteaza atat sanatatea fizica, dar si pe cea dentara. Tocmai de aceea, sectorul stomatologiei a dezvoltat tratamente si proceduri dentare care sa fie adaptate la varsta si patologia pacientilor. 

Probleme dentare care apar dupa varsta de 60 de ani

  • Cariile 

Cariile nu sunt o problema care afecteaza numai copiii sau tinerii, ca urmare a consumului ridicat de zahar, ci persoane de toate varstele pot prezenta astfel de probleme. De exemplu, persoanele in varsta sunt predispuse la aparitia cariilor ca urmare a productiei reduse de saliva, hidratarea insuficienta sau consumul unor anumite medicamente, precum si sensibilitatea dentara, mai ales in timpul periajului. 

  • Eroziunea dentara

Cu timpul, mestecatul si consumul anumitor alimente si bauturi acide pot cauza uzura naturala a dintilor, o alta cauza fiind si bruxismul. Aceasta afectiune se manifesta prin mici fisuri la nivelul dintilor, hipersensibilitate la cald/rece, pierderea stralucirii si modificari ale formei dintilor.

  • Gingivita si parodontita

Cele mai citite articole

Batranii sunt adesea afectati de gingivita, care este cauzata de o scadere a fluxului salivar, iar la femei de schimbari hormonale sau de anumite patologii, cum ar fi diabetul. Acumularea de placa dentara este cea care va dezvolta inflamatia gingiilor, iar daca nu este tratata corespunzator, poate duce la parodontita, o afectiune mult mai grava.

Servicii stomatologie destinate varstnicilor

Pentru a preveni aparitia unor posibile boli la nivelul cavitatii bucale, cauzate de varsta, batranii trebuie sa aiba grija de dantura lor si sa mearga regulat la stomatolog. In plus, medicii dentisti recomanda chiar anumite tratamente care pot fi de mare ajutor acestei categorii de pacienti, tratamente care sunt disponibile si in cadrul clinicii stomatologice Dental Elite

De exemplu, in cazul in care dintii sunt prea deteriorati si incep sa cada, o solutie foarte potrivita este proteza dentara, care poate fi fixa sau mobila si care poate inlocui un numar mare de dinti sau chiar intreaga dantura. Pentru cei care se confrunta cu un numar mai mic de dinti lipsa, puntea dentara sau implantul dentar pot fi, de asemenea, solutii potrivite pentru restaurarea danturii. 

Cele mai citite articole