Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cat de importante sunt cadourile de Paste in lume?

Pastele este sarbatorit in mare parte de crestinii din intreaga lume. Este ziua in care Iisus a inviat din morti. Are loc in a treia zi dupa Vinerea Mare. Iisus a fost rastignit intr-o vineri si acea zi este cunoscuta ca Vinerea Mare. Invierea sa a avut loc in duminica urmatoare, cunoscuta si sub numele de Duminica Pastelui. Oamenii sarbatoresc in principal Pastele cu slujbe bisericesti, mese bogate in familie, decoratiuni cu oua de Paste si isi ofera cadouri unii altora. 

Cel mai popular mod de a face astfel de cadouri este cumpararea si livrarea de cosuri cadou cu diverse produse in interior. Pastele are loc in sezonul de primavara, cand natura se schimba si se reinnoieste. Astfel, importanta cadourilor de Paste este legata de aceasta inviere a naturii. Obiceiurile insa, variaza in intreaga lume.

Cadourile de Paste in Romania

Cele mai citite articole

Romanii obisnuiesc sa ofere cosuri de Paste atat in familie, cat si pentru prieteni sau chiar in mediul corporate. Aceste cadouri sunt date angajatilor inainte de Paste sau sunt oferite in perioada sarbatorilor, in timpul vizitelor. Pentru ca romanii petrec in familie sarbatorile, atunci cand rudele vin in vizita, se obisnuieste aducerea unui cos cadou alaturi de alte daruri.  Pentru ca foarte multi romani tin post, aceste cosuri cadou sunt o adevarata incantare. 

Cadourile de Paste  in Statele Unite ale Americii

In SUA, oamenii sarbatoresc Pastele intr-o maniera religioasa si seculara, la fel ca si Craciunul. Slujbele bisericii sunt combinate cu vizitele iepurasului de Paste si vanatoarea de oua de Paste umplute cu bomboane. Din punct de vedere religios, Catedrala Sf. Patrick din NYC, Catedrala Nationala din Washington, DC si Catedrala Sf. Louis din New Orleans sunt renumite pentru ca au slujbe extravagante in aceasta zi. Oamenii fac schimb de cadouri de Paste in SUA, majoritatea fiind tot sub forma de cosuri cadou.

Cadourile de Paste  in Marea Britanie

Sarbatorirea Pastelui si traditiile din Marea Britanie sunt mai mult sau mai putin aceleasi cu cele din SUA. Alaturi de slujbele bisericesti, se organizeaza vanatoarea de oua de Paste si se schimba cadouri de Paste in Marea Britanie. Oamenii rostogolesc oua fierte tari, colorate si decorate pe iarba verde. Cel al carui ou se rostogoleste cel mai departe este castigatorul. Intreaga  familie se aduna pentru a se bucura de aceste jocuri si a savura impreuna un pranz delicios, care include chifle calde, friptura de miel si prajitura Simnel.

Cele mai citite articole