Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Solutiile pe care oamenii le au la indemana pentru incalzirea locuintelor sunt numeroase, unele fiind mai eficiente decat altele. Alegerea unei solutii care sa se potriveasca nevoilor lor se face insa in functie de mai multe criterii, de la accesul pe care il au la retelele de gaze naturale si energie electrica, pana la dorinta de a alege un sistem foarte eficient sau ecologic. 

O solutie de incalzire care pare sa capete tot mai multa popularitate in randul romanilor este incalzirea in pardoseala, iar faptul ca aceasta poate folosi fie energie electrica, fie agent termic, reprezinta un motiv care a contribuit la popularitatea pe care o inregistreaza. 

Care sunt motivele pentru care oamenii aleg incalzirea in pardoseala? 

Eficienta ridicata si confortul termic sporit pe care le ofera un astfel de sistem de incalzire in pardoseala sunt principalele motive pentru care oamenii au inceput sa prefere aceasta solutie pentru incalzirea locuintei. 

Avantajele pe care le ofera un astfel de sistem sunt insa foarte numeroase, unul care trebuie adus la cunostinta oamenilor fiind si faptul ca este benefic pentru sanatate. Datorita modului in care functioneaza, caldura porneste de jos in sus, fara a misca aerul, incalzirea in pardoseala nu usuca aerul, nu provoaca alergii si stimuleaza circulatia periferica. 

Care sunt costurile de instalare? 

Cele mai citite articole

Preturile de instalare a unui sistem de incalzire in pardoseala pornesc de la 12-15 euro/mp si pot creste, motiv pentru care unii oameni evita alegerea acestui sistem de incalzire. Aceste costuri variaza in functie de mai multi factori, cum ar fi combustibilul folosit, dimensiunea locuintei, performantele sistemului. 

In plus, costurile de achizitie si instalare pot fi amortizate in timp, deoarece se pot face economii de 20-40% lunar la facturile de incalzire. 

Cei care au in plan instalarea unui sistem de incalzire in pardoseala pentru locuinta lor pot gasi toate elementele necesare pentru un astfel de proiect in magazinul online Aleroma, produse de calitate la preturi avantajoase. 

Prin urmare, incalzirea prin pardoseala poate fi foarte avantajoasa, atat in ceea ce priveste sanatatea membrilor familiei, cat si costurile lunare cu incalzirea. 

Cele mai citite articole