Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cu puțină imaginație și spirit creativ, poți să găsești modalități eficiente de a amenaja o baie ale cărei dimensiuni nu sunt tocmai generoase. Este important să fructifici fiecare centimetru al spațiului, astfel încât baia să răspundă tuturor nevoilor tale, dar să îndeplinească și cerințele pe care le ai în materie de design. Pentru asta, poți să te folosești de următoarele ponturi, care cu siguranță îți vor fi utile în amenajarea băii.

Alege mobilier și obiecte sanitare de mici dimensiuni

Pentru a economisi cât mai mult spațiu într-o baie de mici dimensiuni, trebuie să acorzi o deosebită importanță dimensiunilor mobilierului și obiectelor sanitare. În acest sens, un lavoar cu picior sau încorporat într-un blat elegant și un dulap de baie suspendat de dimensiuni potrivite pot fi alegerea perfectă pentru amenajarea practică a unei băi de dimensiuni mici.

Avantajele unui dulap de baie suspendat:

  • utilizare comodă prin așezarea acestuia la o înălțime potrivită pentru tine;
  • design practic și compact, care te ajută să fructifici la maximum spațiul pe care îl ai la dispoziție;
  • durabilitate în timp, care te ajută să economisești pe termen lung, deoarece nu vei fi nevoit să schimbi mobilierul o perioadă îndelungată;
  • calitate înaltă a materialelor din care este confecționat.

Poți alege din mai multe modele de dulap suspendat pentru baie, care să întrunească cerințele tale atât în materie de design, cât și în ceea ce privește funcționalitatea. De exemplu, poți opta pentru un dulap de baie suspendat din stejar, pal sau chiar antracit, care să aibă un număr de uși potrivit nevoilor tale. Concluzia este evidentă: un dulap de baie suspendat este o alegere inspirată pentru amenajarea unei băi înguste.

Acordă importanță iluminatului 

Atunci când trebuie să amenajezi o baie de mici dimensiuni, e bine să te asiguri că iluminatul este eficient, în special în dreptul oglinzii, însă este important ca acesta să ocupe cât mai puțin loc și să nu dea senzația de spațiu aglomerat.

Cele mai citite articole

Poți opta pentru niște spoturi în tavan, care să asigure un iluminat general și apoi un iluminat mai puternic în dreptul oglinzii, în cazul în care aceasta nu are deja încorporate spoturi de iluminat. Dacă baia are fereastră, atunci lumina naturală poate pătrunde în încăpere, pentru a crea senzația unei băi spațioase și aerisite.

Montează o cabină de duș în locul unei căzi de baie

O altă soluție practică de amenajare a băilor de dimensiuni mici este alegerea unei cabine de duș, în locul unei căzi de baie. În funcție de stilul ales pentru amenajare și de preferințe, poți să optezi pentru o cabină de duș clasică sau o cabină de tipul „walk in” cu paravane de sticlă. 

Cabinele de duș clasice sunt ideale pentru un duș relaxant și revigorant, deoarece în funcție de modelul pe care îl alegi, ai posibilitatea de a te bucura și de hidromasaj, în timpul dușului. În ceea ce privește cabinele de duș de tipul „walk in”, acestea au un aspect mai modern și îți oferă o experiență de lux, la tine acasă.

Organizează eficient spațiul

Pe lângă mobilierul suspendat și obiectele sanitare de mici dimensiuni, poți să apelezi și la alte trucuri pentru amenajarea cât mai eficientă a unei băi înguste:

  • orientează-te spre organizarea lucrurilor pe verticală;
  • adaugă polițe pentru obiectele de igienă personală și prosoape;
  • montează pe perete bateriile pentru cadă și chiuvetă;
  • folosește-te de dulăpioare inteligent compartimentate;
  • nu aglomera încăperea cu elemente de decor inutile.

Acestea sunt câteva dintre cele mai importante soluții de amenajare a unei băi de mici dimensiuni. De la mobilierul de baie, iluminatul eficient și până la modalitatea în care alegi să îți organizezi lucrurile, orice detaliu este important, atunci când vrei să creezi un spațiu organizat. Dacă ții cont de câteva trucuri și sfaturi practice de amenajare, cu siguranță vei reuși să amenajezi o baie potrivită pentru stilul și nevoile tale.

Sursă foto: Shutterstock

Cele mai citite articole