Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cum ar trebui sa arate tinuta unui vanatator pregatit sa castige trofee? 

Pentru a putea participa la o partida de vanatoare, pe langa permisul de vanatoare fara de care nimeni nu poate folosi arma, este necesar ca participantii sa aiba si un echipament complet. Acesta presupune, pe langa arma si alte accesorii, o tinuta adecvata, care sa ii ajute sa se miste in natura fara sa fie observati de animalele salbatice. 

O astfel de tinuta cuprinde, in special, o pereche de pantaloni si o haina de vanatoare, precum si bluze sau haine de corp care sa le asigure vanatorilor un confort termic, necesar mai ales in sezonul rece sau cel ploios. 

Ce criterii trebuie sa indeplineasca pantalonii de vanatoare? 

Indiferent de anotimpul in care are loc partida de vanatoare sau de vanatul urmarit, elementul care nu poate lipsi din echipamentul unui vanator este reprezentat de pantaloni de vanatoare

Cele mai citite articole

De obicei, acestia trebuie sa aiba un model de camuflaj si sa fie realizati dintr-un material impermeabil, dar care poate acoperi mirosul specific al omului, pe care animalele salbatice il pot identifica de la o distanta mare. In acest fel, vanatorii sa pot apropia de tinta mai usor, fara a o speria, ceea ce ii poate ajuta sa o prinda in vizor si sa o nimereasca din primul foc. 

De asemenea, pantalonii de vanatoare au si un rol de protectie, prin care cei care ii poarta sunt protejati de umiditate, de temperaturile extreme, precum si de posibile accidentari cauzate de vegetatia deasa sau de vietatile care traiesc in aceasta. 

Bocancii – un accesoriu de nelipsit 

In ceea ce priveste accesoriile unui vanator, bocancii pot fi considerati unul esential. Acestia completeaza cu succes rolurile pe care le au pantalonii de vanatoare, astfel incat gradul de protectie si de siguranta sa fie unul cat mai mare. De aceea, este necesar ca acestia sa fie impermeabili si realizati dintr-un material rezistent, dar confortabil, care sa permite pielii sa respire. 

In concluzie, vanatoarea este una dintre pasiunile costisitoare, dar care aduce satisfactii foarte mari, motiv pentru care cei pasionati sunt dispusi sa investeasca pentru siguranta si pentru succesul unei partie de vanatoare. 

Cele mai citite articole