Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

3 sfaturi simple pentru detectarea camerelor spion

Astazi oricine poate cumpara o camera spion de pe un site chinezesc si te poate filma fara sa stii. Deci, daca iti pasa de confidentialitatea ta si camerele spion te streseaza, iata cateva tehnici simple si practice pentru a  detecta camerele spion. De asemenea, si mai simplu, iti poti cumpara un detector camere.

De acum inainte, atunci cand calatoresti, iti poti inspecta camera de hotel, sala de sedinte, apartamentul inchiriat, vestiarul, dusul etc… Poti, de asemenea, sa iti inspectezi biroul, afacerea si intimitatea ta personala in general…

Camerele concepute pentru supraveghere ascunsa sunt aproape imposibil de vazut cu ochiul liber. Cu toate acestea, exista doua modalitati principale de a le detecta:

  • lumina
  • frecvente radio.

Detectarea frecventei radio poate fi mai precisa, dar deoarece atat de multe lucruri transmit semnale de frecventa, este greu pentru o persoana obisnuita sa o foloseasca pentru a gasi o camera spion, asa ca lumina este mai usoara pentru majoritatea oamenilor.

Trebuie sa stii ca lentilele speciale folosite in camerele ascunse reflecta lumina. Ele creeaza mici reflexii care, in general, ies in evidenta din fundal.

Detecteaza camerele ascunse cu smartphone-ul tau

Cele mai citite articole

Exista mai multe aplicatii pe piata care pot detecta camerele ascunse doar folosind camera smartphone-ului.

Aceste aplicatii folosesc acelasi principiu ca si instrumentele folosite de profesionisti pentru a ajuta la cautarea si gasirea stralucirii emise de camera spion. Problema cu aceste aplicatii este ca necesita sa fii destul de aproape de dispozitivul ascuns.

Gaseste manual camera spion

Cel mai bun mod de a detecta o camera spion este sa o localizezi vizual. 

La fel ca in cazul aplicatiilor, trebuie sa te misti incet si sa privesti foarte atent fiecare zona pe care o examinezi, dar poti face acest lucru si de la o distanta mai mare.

Utilizeaza un detector de camera ascunsa

Daca doresti sa investesti niste bani, poti un detector camere care este un gadget mic care poate detecta daca o camera este aproape de utilizator.

Acest dispozitiv poate detecta camerele in functiune, privind prin vizor. Cand un utilizator scaneaza o camera privind prin vizor, camerele reflecta luminile LED si apar.

Cele mai citite articole