
Un răcitor de bere bun îți crește enorm profitul vara
Dacă ești noul proprietar al unui restaurant, bar sau cafenea, un lucru la care te poți gândi serios este cum să îți păstrezi mai bine băuturile la rece (mai ales berea!), ca să îți crești vânzările pe timp estival.
Tu cum răcești berea pe care o servești clienților vara?
Pentru o afacere eficientă HoReCa sunt necesare diverse tipuri de echipamente frigorifice de bar: congelatoare pentru înghețată, aparate de gheață, răcitoare de bere, dozatoare pentru vinuri si sucuri etc.
În condițiile moderne, se impun cerințe destul de înalte pentru echiparea barurilor și cafenelelor. Echipamentul de răcire al berii trebuie să fie de dimensiuni compacte, să funcționeze eficient și rapid, să aibă putere mare și durabilitate sporită. La fel ca și orice alt aparat pentru bar, ar trebui să fie ușor de utilizat de către personalul care îl folosește zilnic.
Compania TC Romania Crown Cool oferă astfel de echipamente de la producători internaționali cunoscuți.
Calitatea, durabilitatea și fiabilitatea sunt principalii indicatori când se aleg dotări profesionale pentru domeniul HoReCa, inclusiv răcitoare de bere.
Echipamentele de bar oferite pe site-ul tcromania.com sunt fabricate în conformitate cu standardele și normele de siguranță tehnică în vigoare în UE.
Cum funcționează răcitoarele de bere?
La ieșirea din butoi, băutura intră în răcitor prin niște furtunuri sau țevi, unde mai apoi trece prin serpentinele de răcire. Apoi, berea rece, merge la robinetele de turnare.
Achiziționarea unui răcitor de bere este absolut esențial dacă vrei, în calitate de antreprenor, să îți păstrezi clientela și să rămâi competitiv pe piață. Cu ajutorul acestui echipament HoReCa, berea este răcită la temperatura optimă de consum (de obicei de la +4 la +8 grade Celsius).
Dacă temperatura este prea ridicată (peste +8 grade Celsius), berea începe să facă o spumă puternică. Dimpotrivă, dacă berea este prea rece, nu își dezvoltă gustul, care devine prea „înțepător”, din cauză că are dioxid de carbon în exces. Prin urmare, răcitorul nu numai că protejează berea de o deteriorare accelerată, dar asigură și servirea corectă a băuturii consumatorilor.
Răcitorul de bere este extrem de important pentru orice comerciant care vinde bere. Acest dispozitiv determină viteza de servire și calitatea băuturii care e turnată în halbă sau pahar.
Dacă aparatul frigorific funcționează defectuos sau se oprește pe vreme caldă, clienții nu vor primi acea bere rece pe care și-o doresc și băutura se va deteriora în cele din urmă.
Deteriorarea este inevitabilă și dacă în timpul instalării nu a fost asigurată izolarea termică a conductelor care duc de la răcitor la robinete. Prin urmare, niciun bar, cafenea, tonetă dintr-un parc estival, tarabă stradală, nu poate funcționa fără un sistem fiabil de răcire a berii.
Tipuri de răcitoare pentru bere
Există două tipuri principale de răcitoare pentru bere, cu principii diferite de funcționare:
- răcitoare cu apă;
- răcitoare de tip uscat.
Răcitorul de bere tip flow este echipat cu serpentine care sunt complet scufundate într-un rezervor (baie) cu apă rece. Apa este răcită de o bobină de freon și îngheață în jurul ei. Acesta este modul în care se formează un banc de gheață (sau crustă de gheață), care asigură o aprovizionare eficientă cu frig în timpul trecerii berii prin conducte. Este cel mai întâlnit tip de răcitor în practică.
Răcitorul uscat pentru bere se bazează pe un principiu diferit: nu folosește apa. Elementul principal de răcire este un bloc din aliaj de aluminiu în care sunt amplasate bobinele. Freonul răcește pereții acestui bloc de aluminiu și implicit berea care trece prin conducte.
Cum alegi răcitorul de bere potrivit pentru afacerea ta: criterii
Cele mai importante criterii de selecție pentru un echipament profesional de calitate sunt următoarele:
- productivitatea pe care o are: se calculează în litri pe oră, ținând cont de numărul maxim de clienți din perioadele de vârf;
- numărul de sortimente de bere ce se servesc;
- tipul de răcitor (de poziționat pe tejghea sau sub tejgheaua de servire, de tip through-flow sau uscat);
- sistemul de control ale temperaturii de ieșire a berii;
- fiabilitate;
- design;
- preț.
Nu întâmplător în lista de mai sus prețul este poziționat pe ultimul loc: răcitorul nu este partea instalației de bere la care merită să se facă economii. Oricum, berea este cea mai iubită băutură în țara noastră, deci investiția făcută se va amortiza chiar mai repede decât te-ai putea gândi inițial.
Specialiștii de la TC Romania Crown Cool te pot ajuta să găsești răcitorul de băuturi potrivit pentru afacerea ta, unul care să aibă cel mai bun raport performanță/preț.
Intră pe site-ul tcromania.com pentru detalii!