Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Terasă la bloc – o idee inspirată pentru tine și familia ta

Majoritatea dintre noi își doresc o casă mare, frumos amenajată, care să dispună de o grădină spațioasă și primitoare. Din păcate nu toți își permit o astfel de locuință, iar alții, deși ar avea această posibilitate, nu se pot despărți de agitația urbană. Dacă locuiești într-un apartament, dar totuși ai vrea ca din când în când să te bucuri de energia vibrantă și de liniștea oferită de natură, trebuie să știi că îți poți amenaja propria terasă.

Atunci când decizi să faci acest pas, trebuie să ai în vedere două aspecte. În primul rând, trebuie să te gândești asupra stilului abordat, iar mai apoi să iei în calcul și dimensiunea spațiului de care dispui. Și când vine vorba de amenajare, ar trebui să pui pe lista de cumpărături și scaune terasa Homelux.

Mobilierul – elementul principal în conturarea terasei tale

Deschisă sau închisă, pe bloc sau în balcon, terasa ta trebuie să fie amenajată cât mai frumos. În acest fel te poți bucura de fiecare moment petrecut alături de familie sau prieteni. Atunci când vine vorba de aspect, în primul rând trebuie să ne gândim la mobilier. Este important să alegi unul de calitate, rezistent la factorii externi, mai ales atunci când terasa ta va fi una deschisă. Cei care își doresc o atmosferă cozy, vor alege întotdeauna mobilierul din lemn. O masă și două scaune pot arăta perfect în noul tău spațiu preferat. Pe de altă parte, există și varianta mobilierului realizat din aluminiu șlefuit. Acesta oferă un aspect elegant și se încadrează perfect într-un spațiu mare, deschis, poate chiar lângă un jacuzzi.

Florile – detalii care fac diferența 

Florile sunt elementele care fac diferența dintre un spațiu banal și unul cu adevărat încântător. Indiferent dacă urmează să amenajezi o terasă în balcon ori pe bloc, acestea nu trebuie să lipsească de pe lista de cumpărături.

Cele mai citite articole

Chiar dacă inițial te gândești să reduci din bugetul destinat elementelor de decor, ar trebui să știi că fără ele atmosfera nu ar fi una caldă și primitoare. Dacă abordezi un stil modern, poți achiziționa cât mai multe plante verzi, iar pentru cei mai romantici dintre noi, specialiștii recomandă ghivece cu flori roșii.

Corpurile de iluminat – o sursă nemărginită de bună dispoziție

Este foarte important să ai posibilitatea de a amplasa o sursă de lumină pe noua ta terasă. Pe lângă beneficiul de a putea petrece timp alături de prieteni și familie până târziu în noapte, corpurile de iluminat ajuta la crearea unui loc intim și liniștitor.

Poți amplasa o instalație cu lampioane solare sau chiar o ghirlandă luminoasă cu artificii. Există numeroase variante prin care poți transforma terasa într-un spațiu din care nu vrei să pleci.

Așadar, chiar dacă nu ai reușit momentan să îți cumperi casa mult visată, sau dacă pur și simplu nu poți să te desparți de agitația urbană, există o variantă prin care te poți bucura de liniște, înconjurat de prospețimea naturii. Mai mult, dacă nu beneficiezi de un spațiu foarte mare, amenajarea unei terase pe balcon nu va fi nici foarte costisitoare.

Cele mai citite articole