Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

O manichiuristă, numită şi tehnician de unghii, este o cosmeticiană specializată care se ocupă de unghiile persoanelor interesate. Toate activitățile de manichiurist includ depunerea, modelarea și lustruirea unghiilor și îngrijirea pielii mâinilor. 

Multe lucrări de manichiură implică, de asemenea, îngrijirea unghiilor de la picioare și netezirea calusurilor și a bătăturilor la picioare. Unele manichiuriste sunt specializate în aplicarea și întreținerea unghiilor acrilice, în timp ce altele au talentul de a picta și decora unghiile acrilice. Manichiuristele lucrează adesea în saloane de înfrumusețare, deși mulți dețin propriile afaceri și unii lucrează de acasă sau călătoresc la casele clienților lor. Pentru a ajunge în acest punct, exista o mare nevoie în a urma anumite cursuri de manichiura.

Avantajele unui curs de manichiura

Un curs e manichiura vine cu următoarele avantaje:

–   Oferă noi oportunităţi de angajare;

–   Oferă informaţii utile despre îngrijirea şi întreţinerea propriilor unghii;

–   Poate fi făcut targetat pe manichiura tehnică sau clasică;

–   Poate include şi un modul pentru pedichiură;

Cele mai citite articole

–   Prezintă şi analizează toate bolile ce pot apărea la nivelul unghiilor din cauza unei manichiuri făcute greşit;

–   Prezintă cele mai importante şi recomandate produse pentru manichiură care sunt disponibile în prezent pe piaţă;

–   Prezintă cum pot fi alese produsele de manichiura astfel încât să fie evitate cele care sunt contrafăcute şi care pot genera alergii.

Multe locuri de muncă în manichiură sunt în saloanele de coafură sau spa-uri. În aceste situații, manichiurista face de obicei parte dintr-un tratament de înfrumusețare mai mare. De exemplu, o clientă poate avea părul spălat, tuns și evidențiat, apoi îngrijit și îşi poate face manichiură în timp ce așteaptă să se stabilească culoarea în păr. Locurile de muncă în acest domeniu, în saloanele de spa sunt similare, dar pentru a adăuga lux experienței, manichiurista poate petrece o perioadă extinsă de timp relaxând clientul cu un masaj la mâini și picioare.

Unele locuri de muncă pentru manichiuriste sunt în saloanele care se ocupă doar de îngrijirea unghiilor. În majoritatea saloanelor de unghii, manichiurista se concentrează doar pe manichiură, pedichiură și aplicarea unghiilor. Tehnicienii de unghii din aceste medii au de obicei un număr mai mare de clienți pe zi decât manichiuristele din saloane și spa-uri și pot să-şi construiască o bază de clienți suficient de mare pentru a-și începe propriile afaceri.

Unele manichiuriste nu lucrează deloc în saloane, ci lucrează de acasă sau călătoresc la casele clienților. Aceste profesii de manichiură sunt adesea mai flexibile, deoarece manichiurista își poate seta propriile ore. Tehnicienii puşi în astfel de situaţii se ocupă adesea de clienții care au angajamente acasă sau care nu doresc să călătorească cu unghiile proaspăt făcute.

Un tehnician de unghii poate avea un fler pentru a decora unghiile cu diferite șabloane, a le vopsi cu mâna liberă. Aceste profesii în manichiură necesită mai multă îndemânare și experiență, iar manichiurista trebuie să se familiarizeze cu diferite tipuri de echipamente. De asemenea, trebuie să participe la expoziții și să păstreze legătura cu industria modei pentru a afla cele mai noi tendințe în decorarea unghiilor.

Cele mai citite articole