Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Setările din fabrică pentru mașini sunt departe de a fi cele mai bune, ba dimpotrivă: ele sunt pentru toată lumea și pentru nimeni. 

Tocmai de aceea, pentru ca mașina să devină confortabilă, dar nu sfidătoare, este suficient să o modifici atât tehnic, cât și estetic.

Cum poți avea o mașină performantă de care să fii mulțumit?

Când cumperi un vehicul cu kilometri zero, nu durează mult până când proprietarul (mai ales dacă ești tânăr) începe să simtă o dorință incontrolabilă de a-ți lăsa amprenta personală asupra modelului. 

Acest lucru se întâmplă în principal cu cei care cumpără (sau primesc de la părinți) o mașină de bază. Nu este nevoie, așa cum mai cred încă unii, ca să îți tunezi neapărat mașina în stilul „Fast and Furious”, cu lumini de neon, o vopsea orbitoare și roți uriașe pentru a-ți scoate mașina în evidență în trafic. Accesoriile potrivite pot fi o modalitate ieftină și discretă de a-ți regla mașina după bunul plac.

Atunci când își modifică mașina, mulți șoferi, în special pasionații de tuning tineri și fără experiență, se concentrează în principal pe îmbunătățirea performanței sale dinamice prin modificarea setărilor unității electronice de control a motorului (ECU), echiparea motorului cu un turbocompresor și alte modificări similare, ceea ce face ca vehiculului să se transforme într-un soi de rachetă extrem de dificil de stăpânit.

Pentru a evita acest lucru, este suficient să modifici, ca începător în materie de tuning auto, doar trei componente ale mașinii tale: 

1. plăcuțele de frână din fabrică;

2. anvelopele;

Cele mai citite articole

3. barele antiruliu.

Specialiștii în materie de tuning auto de la RTT Distribution te pot ajuta cu sfaturi și componentele necesare pentru creșterea performanțelor mașinii tale.

1. Schimbă plăcuțele de frână din fabrică pentru a se potrivi stilului tău de condus

Dacă ești un fan al conducerii rapide și chiar și pe drumurile întortocheate, atunci modernizarea plăcuțelor de frână este primul lucru de care trebuie să ai grijă chiar înainte de a vă decizi să crești puterea motorului mașinii tale. Plăcuțele de frână bune îți vor permite să controlezi mai bine mașina și este, de asemenea, o garanție nu numai pentru siguranța ta, ci și pentru siguranța celorlalți utilizatori ai drumului. Schimbă plăcuțele de frână din fabrică ale mașinii tale cu plăcuțe de frână premium și vei simți imediat diferența. 

2. Dotează-ți mașina cu cele mai bune anvelope

Este de remarcat faptul că anvelopele cu care sunt echipate majoritatea mașinilor din fabrică sunt de o calitate suficient de bună, dar nu excepțională. Plus că înlocuirea anvelopelor sezoniere este obligatorie și aceasta nu este o plăcere deloc ieftină.

Mulți pasionați de mașini preferă anvelope de calitate medie și care să nu coste foarte mult.

Evident, dacă tu conduci rar și extrem de prudent, cu viteză redusă, atunci să poți descurca cu ușurință cu anvelope de calitate medie, dar dacă preferi un stil de condus ceva mai agresiv, atunci nu te vei putea lipsi de anvelope bune. Anvelopele bune asigură o tracțiune mai bună cu suprafața drumului și, în consecință, cea mai bună dinamică și manevrabilitate a mașinii.

3. Înlocuiești barele antiruliu cu unele sport 

Barele antiruliu sunt folosite pentru a reduce ruliul lateral al mașinii în viraje. Din motive de siguranță, majoritatea producătorilor de automobile își echipează vehiculele cu bare antiruliu concepute pentru subvirarea extremă. Înlocuirea din fabrică a barelor antiruliu cu unele sport va face mașina ta mai stabilă și mai manevrabilă în viraje. 

Evident, când vorbim de tuning auto tehnic există mult mai multe componente a căror modificare îți vor îmbunătăți semnificativ manevrabilitatea mașinii. Consultanța gratuită de care poți beneficia din partea specialiștilor de la  RTT Distribution îți va fi de mare ajutor în acest sens.

Intră pe tuningRo.ro pentru detalii!

Cele mai citite articole