Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Metode eficiente de siguranta pentru locuinta ta

Siguranta celor dragi primeaza. De aceea, cand vine vorba de locuinta ta, trebuie sa te asiguri ca apelezi la cele mai bune metode de precautie si prevenire, iar securitatea casei tale este optima. Asadar, in functie de bugetul si nevoile tale, iata cateva dintre masurile pe care le poti lua ca sa iti pastrezi atat bunurile de valoare, cat si familia, in siguranta. 

Un sistem de securitate performant 

In primul rand, vei avea nevoie de un sistem de securitate performan, mai precis, de camere de supraveghere, atat interioare, cat si exterioare, si de o usa metalica ranforsata, care sa reziste in cazul unui impact puternic. De asemenea, instaleaza-ti si un sistem de alarma, impreuna cu unul antiefractie, pentru ca hotii sa fie descurajati, in cazul unei viitoare spargeri. In plus, daca stai la casa, instaleaza-ti un kit de automatizare a portilor batante, ca sa te asiguri ca acestea se vor inchide automat mereu. 

Fii prevazator 

Pe langa hoti, mai trebuie sa tii cont de un alt aspect foarte important, cand vine vorba de prevenirea potentialelor pagube, mai precis, a calamitatilor. De aceea, informeaza-te cu atentie la ce acopera asigurarea PAD, fiind o polita de asigurare obligatorie. De asemenea, poti aplica online si pentru polita de asigurare PAD facultativa, ca sa fii acoperit pe cat mai multe planuri, pentru ca, vorba aceea: „Mai bine previi decat sa tratezi”. In plus, ca sa intaresti securitatea locuintei tale, instaleaza-ti si detectoare pe baza de senzori pentru gaz, fum sau inundatii. 

Un sistem de iluminat inteligent

Cele mai citite articole

Daca vei apela la iluminatul inteligent, cu precadere la becurile LED, vei avea posibilitatea, prin intermediul unei aplicatii mobile, sa setezi intensitatea si culoarea luminii pe care le emit acestea. Deci, vei obtine atmosfera pe care ti-o doresti, in functie de activitatea pe care o desfasori la momentul respectiv. Iar pe langa asta, vei avea posibilitatea sa programezi becurile sa se aprinda la orice ora iti doresti. Practic, chiar daca nu te vei afla acasa, locuinta va fi luminata. Asadar, hotii vor fi indusi in eroare, pentru ca vor presupune ca se afla persoane inauntru si, probabil, nu vor incerca sa dea o spargere.  

Ai grija de bunurile de valoare

Ideal ar fi sa nu iti pastrezi bunurile de valoare in acelasi loc, pentru ca, in cazul unei spargeri, hotii le-ar putea sustrage pe toate, iar pagubele vor fi insemnate. In primul rand, nu tine sume mari de bani in locuinta (mai bine pastreaza-i pe un card). Iar daca, totusi, ai foarte multi bani cash, achizitioneaza-ti un seif, la care doar foarte putine persoane sa aiba acces. Ba mai mult, un alt aspect important este sa fii discret si sa nu te lauzi cu ceea ce detii, fiindca hotii pot profita de astfel de detalii. Pe de alta parte, nu este indicat nici sa iti expui viata pe retelele de socializare, mai precis, sa publici poze din casa sau din proximitatea ei ori sa anunti cand pleci in vacanta si cat timp vei sta. Astfel, daca vei lua aceste masuri preventive, riscul de a fi vizitat de catre hoti scade considerabil. 

Pe langa aceste masuri de siguranta, poti apela si la altele suplimentare. De exemplu, daca stai la casa (deci ai o curte la dispozitie), poti sa iti iei un caine mare de paza, care sa fie „ochii si urechile tale”, mai ales in timpul noptii sau cand esti plecat de acasa. In plus, poti sa apelezi si la o firma de securitate, specializata in interventii rapide, care sa se deplaseze urgent la adresa, atunci cand sistemul de alarma este activat. Pana la urma, tu stii cel mai bine de ce aveti nevoie, tu si cei dragi, ca sa ramaneti in siguranta. 

Sursa foto: shutterstock.com 

Cele mai citite articole