Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Top sporturi și activități sportive care îți vor menține mintea ascuțită

Sporturile minții, de cele mai multe ori, ne ajută să ne dezvoltăm gândirea strategică. De pildă, un joc de șah sau o partidă de table online NetBet ne învață să gândim înainte să acționăm și să fim prudenți.

Totuși, atât corpul cât și mintea noastră trebuie să fie ascuțite. Pentru acest lucru, trebuie să ne întoarcem privirea către sporturi și/sau activități sportive care ne pot ajuta. Așadar, iată care sunt sporturile pe care ar trebui să le încerci, dacă ai posibilitatea!

Mountain Biking

Acest tip de sport poate fi periculos dacă nu suntem atenți sau nu știm să controlăm viteza bicicletei. Totodată, poate fi și extrem de plăcut, mai ales pentru creierul nostru.

Dacă încercăm un traseu profesional, vom experimenta o mulțime de cotituri, dealuri și văi care ne vor testa viteza de reacție cât și adaptabilitatea la diferite condiții de mers. Mai mult decât atât, și condiția noastră fizică se va îmbunătăți. 

Unsplash

Înot

O minte sănătoasă poate fi găsită doar într-un corp sănătos. Cel mai bun sport pentru a menține tot corpul sănătos, inclusiv inima, este înotul. De ce? Din cauza rezistenței apei.

Nu poți înota dacă nu depui efort – iar efortul depus trebuie să fie semnificativ. Datorită acestui efort și rezistenței apei, ne întărim oasele, ligamentele, cât și mușchii. Pe scurt, tot corpul nostru va fi permanent în alertă, indiferent de situație. Desigur, această stare va fi una fără stres și fără presiune.

Cele mai citite articole

Unsplash

Paintball

Dacă joci jocuri video, este timpul să treci la o experiență similară în viața reală. Orice jucător de Counter Strike, de exemplu, ar trebui să încerce măcar o rundă de paintball.

Adu-ți aminte cât de multe te-au învățat jocurile video de acest fel, mai ales din punctul de vedere al vitezei de reacție, gândirii logice și sub presiune și a capabilității de rezolvare a problemelor. Ei bine, un joc de paintball nu numai că va aplica aceste reacții și cunoștințe, dar le și va îmbunătăți. 

Golf

Golful este, după cum ar spune unii, sportul leilor. Deși aparent ușor, poate fi extrem de solicitant, mai ales pentru mintea noastra. Totuși, dacă vrem să ne-o păstrăm ascuțită în permanență, ar trebui să încercăm acest sport.

Dacă jucăm golf, vom învăța cum să observăm mai atent împrejurimile pentru a vedea detaliile importante. Mai apoi, ne antrenăm răbdarea și concentrarea. Nu în ultimul rând, învățăm mai mult despre cum mediul înconjurător și fenomenele meteorologice pot afecta atât oamenii cât și alte obiecte.

Concluzie

Deși ne-ar plăcea asta, o minte nu devine ascuțită doar dacă stăm toată ziua în casă și citim cărți. Oricât de pasionați am fi de lectură sau de sporturile minții, trebuie să practicăm și un sport – neapărat.

De exemplu, chiar și jucătorii profesioniști de șah practică, de cele mai multe ori, un sport. Desigur, sportul practicat este unul ales în mod special pentru a le antrena abilitățile pe care le vor folosi, mai târziu, în competițiile de șah.Pe scurt, mintea devin ascuțită în aceeași măsură ca și corpul nostru!

Cele mai citite articole