Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Pentru că legislaţia este foarte strictă în ceea ce priveşte folosirea anvelopelor de iarnă îndată ce temperaturile scad în mod constant în timpul zilei şi pe durata nopţii sub 7 grade C, conducătorii auto trebuie să pună accent pe modul de depozitare al anvelopelor de vară. Pe durata anotimpului rece, setul de anvelope de vară trebuie menţinute într-o stare foarte bună pentru a putea fi folosite în sezonul cald următor.

Nu este neobişnuit ca unii proprietari să îşi depoziteze pneurile la exterior, fără a le proteja, însă acestea cu siguranţă nu vor mai putea fi folosite în următorul sezon. Pentru a nu le fi compromisă siguranţă pe şosele, proprietarii autoturismelor trebuie să ţină cont de recomandările specialiştilor în ceea ce priveşte depozitarea anvelopelor astfel încât acestea să nu se degradeze.

Metode eficiente de depozitare a anvelopelor de vară

Deşi poate părea o chestiune şi o alegere banală pentru conducătorii auto, depozitarea anvelopelor de vară trebuie să se facă în anumite condiţii şi respectând anumite lucruri esenţiale. Astfel se evita deteriorarea la interior şi la exterior a pneurilor şi posibilitatea folosirii în siguranţă a acestora.

Înainte de depozitare, este important ca proprietarii să elimine urmele de mizerie sau de noroi de pe pneuri. Aceste urme pot fi eliminate folosind produs speciale de curăţare, nu săpunuri sau soluţii din comerţ sau produse ce conţin petrol sau alte substanţe puternice şi foarte corozive. După ce curăţarea a fost efectuată cu succes, proprietarii trebuie să găsească un mediu rece şi uscat pentru a stoca anvelopele de vară.

Cele mai citite articole

Acest loc este un spaţiu în care umiditatea şi temperatura rămân constante pe toată durata depozitării, pentru că îngheţul pe perioada iernii poate duce la îmbătrânirea prematură a cauciucurilor. De aceea, alegerea unui spaţiu de depozitare prea cald sau prea rece este riscant, pentru că anvelopele se vor deteriora prematur. De aceea, anvelopele trebuie ţinute departe de orice sursă de căldura sau de frig. Se va lua în considerare o unitate de stocare climatizată în care temperatura este constantă, cum ar fi subsolul, garajul sau chiar un hotel de anvelope.

De asemenea, se recomandă plasarea fiecărei anvelope într-o pungă de plastic etanşă. Pe lângă lumina soarelui, oxigenul deteriorează pneurile de vară. De aceea, dacă sunt închise în vid, în pungi de plastic, anvelopele de vară se vor comporta mai bine atunci când vor fi scoase din nou la lumină şi vor fi folosite.

Protejarea anvelopelor de radiaţiile solare

După ce locaţia de depozitare perfectă a fost aleasă în mod corespunzător de către proprietari, este important ca anvelopele să fie aşezate în mod corect, pe verticală, aşezate pe cârlige sau suprapuse în poziţie verticală, cu condiţia ca acestea să fie montate pe jante.

Pentru a proteja anvelopele de radiaţiile soarelui, este important ca acestea să fie acoperite cu o prelată groasă, un material prin care lumina naturală nu poate să treacă. De asemenea, anvelopele de vară trebuie depozitate în interior, departe de uşi sau de ferestre, în pungi de depozitare special concepute pentru protecţia acestora.

Cele mai citite articole