Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Informații utile pentru alegerea unui aspirator auto

Unii proprietari de mașini petrec mult timp în vehiculele lor. Prin urmare, problema curățeniei în astfel de cazuri este destul de acută. Este practic să folosiți un aspirator de mână dedicat. Vă va scuti de necazul de a vizita spălătorii auto des și astfel veți economisi timp și bani.

Cum se alege un aspirator auto bun?

S-ar părea că nu este dificil ca să alegeți aspiratorul pentru mașină potrivit, dar și în cazul unui astfel de dispozitiv de curățenie este important să țineți cont de multe elemente înainte de a-l cumpăra. Și da, nu ar trebui să luați în considerare folosirea unui dispozitiv de curățare prin aspirare pentru casă. Nu numai că acest lucru este incomod, dar și de cele mai multe ori ineficient.

Puterea unui aspirator auto depinde numai de dorințele cumpărătorului și nu există valori standard aici. Dacă intenționați să utilizați acest dispozitiv de curățenie doar ocazional, atunci 75 de wați vă vor fi de ajuns. Dacă preferați curățarea temeinică și frecventă, atunci veți avea nevoie de un model cu o putere ceva mai mare, de 85 wați sau mai mult.

Prin modul de lucru aspiratoarele auto se clasifică astfel:

  1. Conexiune la sursa de energie. Aici, țineți cont de lungimea cablului, care ar trebui să vă permită să ajungeți la toate părțile cabinei. Dacă aveți un autoturism, alegeți dispozitive cu o lungime a cablului de 2 metri sau mai mult, pentru camioane se folosesc aspiratoare auto cu o lungime a cablului chiar și de 5 metri.

Datorită bateriei reîncărcabile încorporate în multe modele de aspiratoare auto moderne avantajul este că nu depindeți de o sursă de alimentare și puteți ajunge în orice zonă. 

  1. Tipul combinat combină avantajele modurilor 1 și 2. Astfel de modele sunt universale, deoarece dacă bateria încorporată a dispozitivului este descărcată, puteți oricând continua curățarea conectând dispozitivul la sursa de energie a mașinii.

Colectorul de praf poate fi echipat cu diverse filtre, care pot fi:

Hârtia – se găsește la un preț scăzut, dar se înfundă foarte repede. Curățarea unor astfel de săculeți este, de asemenea, foarte dificilă.

Un filtru ciclon cu un container special – este mai scump, dar este mult mai fiabil. Chiar dacă rezervorul este deja umplut cu resturi, aspiratorul nu își pierde puterea de aspirație.

Cele mai citite articole

Filtrul de apă vă permite să curățați suplimentar aerul din habitaclu. Astfel de modele sunt grele și mai rar întâlnite în practică.

Filtrul HEPA – este ideal pentru persoanele care suferă de alergii, deoarece acest element curăță aerul de microorganisme.

Dă preferință aspiratoarelor cu un recipient transparent, deoarece acest lucru face mai ușoară monitorizarea nivelului de umplere.

Diverse accesorii sunt, de asemenea, furnizate la achiziția unui aspirator auto. De exemplu, pentru covorașele din mașină trebuie să utilizați duze retractabile cu peri. Dacă pasagerul dvs. obișnuit este un animal, în special un câine cu păr lung, atunci asigurați-vă că acordați atenție prezenței unei perii turbo.

În mod standard, aspiratoarele auto sunt concepute pentru curățarea uscată, dar există și modele care spală suprafețele, nu doar le aspiră. Este necesar un astfel de dispozitiv pentru curățarea generală și iarnă pentru a scăpa rapid de urmele de zăpadă și nămol. Este irațional totuși ca să folosiți un astfel de dispozitiv pentru curățarea zilnică.

Un aspirator aparent mai puțin puternic nu este, poate, la fel de funcțional, dar este mai compact și mai ușor.

Modelele puternice abordează cu ușurință orice murdărie și oferă o alternativă la procesul de spălare auto. Dar e necesar a se vedea și faptul că ai nevoie de mai multă energie pentru a lucra stabil cu un astfel de aspirator auto.

Un aspirator cu baterie încorporată este mobil, dar nu se descurcă bine cu lână și resturile grele de murdărie. Iar timpul de curățare este limitat: în medie, până la 30 de minute.

După cum puteți vedea, trebuie să luați în considerare fiecare caracteristică individual, concentrându-vă pe ceea ce doriți personal să obțineți de la aspiratorul auto. Puteți cumpăra un aspirator auto bun de la Rollfast.

Cele mai citite articole