Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Importanța unei camere frigorifice pentru afacerea ta

La TC Romania Crown Cool găsești acum camere frigorifice pentru congelare, congelare rapidă și refrigerare.

Camerele frigorifice pot fi folosite pentru depozitarea marilor cantități de pește, carne vrac și produse din carne, semifabricate, fructe și legume, flori, vinuri și alte produse. Camerele prefabricate pot fi fabricate pentru a echipa:

 • magazine și centre comerciale;
 • farmacii și depozite farmaceutice;
 • depozite și terminale.

Tipuri de camere reci

Camerele frigorifice cu temperatura medie au modul de setare de la -5 la + 14grade Сelsius. Cel mai adesea sunt utilizate în punctele de vânzare, sectorul serviciilor. Ele pot fi mobile și staționare.

Camerele frigorifice și de congelare la temperatura joasă (de la -5 la -35 grade Celsius) sunt utilizate în producția de produse alimentare, în depozite și alte unități în care este necesar să se asigure depozitarea pe termen lung a produselor în modul congelare.

Camerele de congelare cu șoc termic sunt proiectate pentru răcirea și depozitarea rapidă a produselor la temperaturi de la -25 la -40 grade Celsius.

Pentru depozitarea sau congelarea produselor, poți alege să comanzi o cameră frigorifică de pe tcromania.com la un preț accesibil. Completează formularul de pe site sau apelează specialiștii TC Romania Crown Cool, care îți vor oferi soluția tehnică și economică optimă pentru nevoile tale specifice.

Caracteristici de design pentru o unitate de carmangerie

Pentru depozitarea cărnii, fie ea refrigerată sau congelată, porc sau vită, carcasă sau bucăți, se folosesc diferite variante de dispozitive de refrigerare. De obicei, acestea sunt circuite izolate termic, bazate pe o unitate frigorifică care menține o anumită temperatură. Dar pot exista și alte variații de atitudini.

Cerințe:

 • conform standardelor sanitare, temperatura de depozitare a cărnii nu trebuie să fie mai mare de 10-12 grade Celsius, respectiv, instalația trebuie să mențină cel puțin o astfel de temperatură pentru carcase proaspete destinate tăierii rapide etc.;
 • modul de refrigerare variază în funcție de tipul de carne care trebuie depozitată și/sau servită, de exemplu, echipamentele cu temperatura medie (în jur de 0 grade Сelsius) sunt potrivite pentru depozitarea mărfurilor proaspete, refrigerate și echipamentele la temperatura joasă pentru cele congelate;
 • camerele frigorifice trebuie să fie perfect funcționale, să se poată menține în interiorul lor o temperatură optimă pentru depozitarea cărnii, care trebuie controlată de unitatea automată împreună cu umiditatea.

Avantaje:

 • capacitatea de a păstra un produs atât de solicitant precum carnea pentru o perioadă lungă de timp;
 • pierdere minimă sau chiar zero în materie de calitate în timpul înghețului profund;
 • în cazul camerelor vitrate: capacitatea de a afișa frumos marfa;
 • posibilitatea de a alege setări unice pentru diferite tipuri de carne;
 • asigurarea conformității mărfurilor depozitate sau vândute cu standardele sanitare și de altă natură în vigoare în prezent.

Cele mai citite articole

Depozitele și camerele frigorifice sunt potrivite pentru magazine și unități HoReCa, acestea ajutând la depozitarea atât a materiilor prime, cât și a semifabricatelor din carne, precum și a altor produse perisabile.

Camerele de congelare cu șoc sunt utilizate pe scară largă în domeniu. Particularitatea camerelor de acest tip este reducerea rapidă, în trei etape, a temperaturii folosind o tehnologie care evită deteriorarea gheții a fibrelor musculare de vită/porc.

Comandă la TC Romania Crown Cool o unitate frigorifică pentru cerințele tale. Aici ți se va livra și instala echipamente pentru depozitarea cărnii magazinului, restaurantului, firmei tale din industria alimentară.

Instalațiile frigorifice mari tip camere frigorifice mobile sau fixe, după caz, pot fi amplasate în raioane comerciale, restaurante, spații de prelucrare a cărnii, producție alimentară și orice alt loc. Produsele din carne se deteriorează rapid și, prin urmare, plasarea lor în afara unităților frigorifice este în majoritatea cazurilor imposibilă pentru o lungă perioadă de timp.

Camerele de refrigerare și congelare de tip prefabricate sunt camere etanșe cu volum limitat, dotate cu unități pentru menținerea temperaturii necesare, un sistem de ventilație performant și alte accesorii moderne. Camerele sunt fabricate după dimensiuni standard sau individuale, în conformitate cu cerințele clientului, pentru depozitarea diverselor tipuri de mărfuri, exact cu caracteristicile tehnice necesare.

Această abordare permite antreprenorilor să utilizeze economic zonele de producție, pentru a minimiza costurile de achiziție și întreținere a echipamentelor. 

Intră pe tcromania.com pentru detalii!

Cele mai citite articole