Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

In zilele libere, oamenii isi doresc sa petreaca momente relaxante alaturi de persoanele dragi si, daca este posibil, la aer liber – fie linistiti pe o terasa, fie intr-o drumetie prin padure sau pe munte, in functie de preferintele si felul fiecaruia de a fi. 

In cazul celor care viseaza la momente tihnite, petrecute pe terasa casei, dar protejati de intemperiile vremii, exista solutii prin care se pot proteja la fel de bine de razele puternice ale soarelui, vara, sau de ploaia si vantul specifice anotimpului rece. Acestea solutii sunt reprezentate de asa numitele pergole retractabile

Ce sunt pergolele retractabile? 

O pergola retractabila este o solutie de acoperire a teraselor si chiar balcoanelor, dar care se paote retrage pentru a permite soarelui si cerului sa se vada si sa lumineze spatiul. Pergola retractabila este o solutie modulara, ce poate fi instalata atat pe fatada casei sau independent, in gradina.

Cele mai citite articole

In  plus, acest tip de pergola este disponibila in versiune manuala si motorizata, fiind alcatuita dintr-o structura din aluminiu extrudat si o tesatura care poate fi pliata si desfasurata in functie de necesitati.

Cum se alege materialul pentru pergola retractabila?

Alegerea tesaturii nu poate fi ignorata, fiind un criteriu important de care trebuie sa se tina cont atunci cand se stabileste cum ar trebui sa arate pergola retractabila pentru terasa, deoarece aceasta este cea care filtreaza razele ultraviolete si protejeaza de caldura prin reflectarea energiei solare. 

Drept urmare, una dintre principalele caracteristici a acesteia este rezistenta la rupere, urmatoarele aspecte fiind gama de culori disponibila, intretinere usoara, tratamentul antipraf sau impermeabilitatea. Alegerea unei tesaturi performante va asigura confortul de zi cu zi, o durata de viata lunga, iar pergola se va integra perfect in designul casei.

Un acoperis retractabil pentru terasa are multe avantaje. Pe langa o incidenta maxima a luminii, acesta asigura si o ventilatie naturala, datorita posibilitatii de a deschide acoperisul, panzele de umbra durabile pot rezista la stropii de ploaie, vant si murdarie. Acest lucru permite utilizarea terasei respective in orice moment al anului, atat vara, cat si toamna sau chiar iarna, daca temperaturile permit acest lucru.  

Cele mai citite articole