Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

De ce să urmezi cursuri de calificare pentru meseria de contabil? Ce avantaje îți aduce această meserie și cum știi că ți se potrivește?

Orice societate comercială are nevoie de un contabil sau de personal care au urmat cursuri de calificare autorizate în acest domeniu pentru a înregistra operațiile economice, pentru a întocmi documentele contabile de sinteză și a interpreta rezultatele activității economice a societății.

 Practic, departamentul de contabilitate este foarte important în cadrul oricărei companii deoarece aici se gestionează datele primare legate de activitatea să. Contabilul devine un element central în jurul căruia gravitează cei care conduc și întrețîn o afacere, precum și membrii personalului, care nu pot lua decizii fără informațiile furnizate de acest expert.

Ce presupune participarea la cursuri de calificare în domeniul contabilității

Participarea la cursuri de calificare în domeniul contabilității presupune o investiție financiară modică, în comparație cu avantajele pe termen lung pe care viitorii contabili le vor avea și se întind pe o durata de 6 săptămâni, timp în care cursanții trebuie să se prezinte la cursurile de calificare.

Persoanele interesate trebuie să fi absolvit învățământul obligatoriu și să își asume rolul important pe care îl vor juca în cadrul companiilor care vor apelat la serviciile lor.

Contabilitatea este un domeniu de lucru stabil care oferă un drum clar și o traiectorie liniară în carieră

Persoanele care studiază contabilitatea vor dobândi albilitati practice cu privire la cifre, la analiză costurilor pe care le au angajatorii și se vor bucură de o meserie de viitor cu potențial clar de avansare.

Cele mai citite articole

Această este o profesie a asupra căreia contabilii nu trebuie să își facă grijă că va dispărea, fiind preconizat că perspectivele de angajare să crească în următorii ani.

Meseria de contabil oferă potențial antreprenorial și posibilitatea de a lucra de oriunde

Contrar așteptărilor, contabilul modern care lucrează într-o societate în care tehnologia a luat amploare în toate domeniile, nu va bughisi printre teancuri de hărții, cifre și date, ci  va lucra utilizând dispozitive moderne și programe avansate.

În plus, dacă în anumite domenii este absolut necesar că persoanele să se prezinte la serviciu zi de zi, contabilitatea este un job care oferă foarte multă  flexibilitate, astfel contabilii pot lucra chiar de acasă. Uneori, contabilii pot avea începutul și sfârșitul de luna mai aglomerate, iar în rest își vor găși suficient timp pentru relaxare și chiar pentru un al doilea job.

Visul de a deveni propriul șef devine realitate odată cu îmbrățișarea profesiei de contabil. Acest domeniu financiar oferă persoanelor care îl îmbrățișează această o șansă reală de avansare și câștiguri semnificative, deoarece cu cât portofoliul de firme pentru care lucrează este mai mare, cu atât câștigurile sunt mai mari.

Responsabilitățile unui contabil

Se spune că domeniul contabilității este pe jumătate știință și pe jumătatea artă, iar dovadă acestui fapt stă chiar fișa postului de contabil. Practic, contabilul operează încasările și plățile în numerar conform registrului de casă, înregistrează facturile de prestații ale furnizorilor interni și are rolul de a analiză deconturile și de a opera avansurile din trezorerie.

În plus, contabilul întocmește rapoarte financiar contabile și le verifică acuratețea, înregistrează intrările de marfă pe baza facturilor interne și externe și verifică în fiecare zi șoldurile din casă, banca și avansurile în lei din trezorerie.

Cele mai citite articole