Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Orice vizită la restaurant care se lasă cu comandarea unui burger vine la pachet cu un produs care are un aspect și un gust pur și simplu uimitoare. Mari, suculenți, aproape perfecți din toate punctele de vedere. Oricât s-ar încerca apoi același lucru acasă, pur și simplu nu iese la fel. Așadar, de ce este gustul burgerilor mai bun în restaurante?

Unul dintre ingredientele pe care le au restaurantele pentru a găti burgerii este reprezentat de echipamentele pe care le folosesc, acestea fiind de top. Instrumentele și accesoriile folosite pentru pregatirea burgerilor sunt la fel de importante ca și burgerii înșiși. În majoritatea cazurilor, restaurantele folosesc o plită din fontă pregătită la perfecțiune și foarte bine îngrijită. 

Deoarece este vorba despre grilaje comerciale, acestea sunt setate la o temperatură perfectă pentru a obține burgerul perfect aproape de fiecare dată. Și instrumentele auxiliare folosite trebuie să fie cele potrivite, astfel că în restaurante sunt folosite spatule care ajută la procesul preparării. Este vorba despre utilizarea unor spatule bune, robuste, din oțel inoxidabil, pentru a putea intra cu ușurință sub burger când este răsucit. Mai mult decât atât, bucătarii din restaurante știu cum se gătește burgerul doar apăsând pe el – așa cum apare în diversele show-uri de gătit.

De ce sunt perfecți burgerii de la Grill Burger din Piatra Neamț

Grill Burger din Piatra Neamț produce burgerii perfecți datorită faptului că se bazează pe toți pașii de mai jos în obținerea lor:

Cele mai citite articole

–   Carnea de vită utilizată pentru pregătirea burgerilor este una potrivită, având un raport slab-gras adecvat. Astfel, sunt obținuți cei mai aromați și mai suculenți burgeri, deoarece în grăsime stă aroma.

–   Carnea de vită trebuie păstrată la rece până când începe pregătirea preparatului. Condimentarea cu sare și cu piper trebuie să se facă chiar înainte de gătit și nu este nevoie de adăugarea altor condimente sau alimente de umplutură sau lianți. Dacă este făcut corect, burgerul nu se va destrăma sub nicio formă.

–   Carnea este modelată, dar nu suprasolicitată pentru a căpăta forma perfectă, iar toppingurile utilizate sunt din cele de cea mai bună calitate, regăsindu-se într-o mare varietate de gusturi și arome. În plus față de utilizarea raportului corect slab-grăsime în carne pentru a-i oferi acea aromă fantastică, sunt folosite condimente bune și toppinguri, iar chifla este cea care poate face diferența.

În ceea ce privește metoda de gătit, fonta este cea mai bună cale de urmat. Restaurantele folosesc plăci calde create în acest sens pentru a găti burgerii. Fonta are o putere de ardere pe care niciun alt tip de material nu o are, ceea ce este minunat pentru obținerea crustei perfecte a burgerului. Fonta se încălzește lent și, prin urmare, se răcește lent. 

Este un regulator excelent al temperaturii, astfel încât temperatura să nu ajungă la un nivel prea mare pentru că există riscul să se ardă preparatul. Foarte important este faptul că placa de fontă trebuie curățată și încălzită de fiecare dată în mod corespunzător, pentru a nu se crea arsuri de la resturile rămase de la burgerii de dinainte.

Cele mai citite articole