Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FC Barcelona este una dintre echipele care și-au anunțat candidatura la câștigarea actualei ediții a UEFA Champions League. După o perioadă de transferuri spectaculoasă, catalanii erau optimiști că vor putea reveni acolo unde au fost de atâtea ori în ultimii ani, adică în fazele superioare ale celei mai importante competiții continentale. Socoteala de acasă nu s-a potrivit, însă, cu realitatea din teren.

Elevii lui Xavi au avut evoluții dezamăgitoare în grupa C a Ligii Campionilor, acolo unde nu au reușit să obțină nicio victorie din duelurile cu Bayern Munchen și Inter Milano. Singura echipă pe care au reușit să o învingă a fost outsidera Viktoria Plzen. Care sunt, totuși, motivele pentru care lucrurile au mers atât de rău pentru FC Barcelona și ce îi așteaptă pe catalani în Europa League?

De ce a ajuns FC Barcelona în Europa League?

Vara anului 2022 i-a adus pe Camp Nou pe Robert Lewandowski, Raphinha, Jules Kounde, Andreas Christensen, Franck Kessie, Pablo Torre, Marcos Alonso și Hector Bellerin. Lewandowski, Christensen și Marcos Alonso sunt câștigători de Liga Campionilor, iar fanii catalani erau convinși că aceștia vor aduce în sânul echipei lor mentalitatea de învingători de care aveau nevoie.

Deși Lewandowski nu a dezamăgit și a reușit să marcheze constant, celelalte transferuri nu au dat randamentul scontat. “Suflați“ de sub nasul lui Chelsea, Kounde și Raphinha au dezamăgit, în vreme ce Kessie și Bellerin au jucat destul de puțin. O altă problemă ar putea fi reprezentată și de o potențială supraevaluare a transferurilor reușite de președintele Joan Laporta.

Chiar dacă numele îi recomandă ca fiind jucători extrem de valoroși, Marcos Alonso sau Hector Bellerin par a-și fi depășit apogeul carierei. De asemenea, Kessie a fost mai mult rezervă, semn că încă nu s-a adaptat la rigorile lui Xavi. În același timp, există suporteri care consideră că antrenorul este depășit de situație și de valoarea lotului pe care îl are la dispoziție.

Așadar, există mai multe motive care pot fi la baza căderii catalanilor și clasării lor doar pe locul 3 în grupa C a Ligii Campionilor. Cert este că FC Barcelona va evolua în Europa League, din primăvară, competiție pe care speră să o câștige, pentru ca sezonul să nu fie complet ratat, la nivel continental. Urmărește evoluția cotelor și pariază aici pe meciurile din Europa League, pe care FC Barcelona le va juca în fazele eliminatorii ale competiției. 

Catalanii vor avea de înfruntat o opoziție puternică și în cel de-al doilea eșalon european, acolo unde pot da peste Arsenal (cota 4,50 la câștigarea trofeului), Manchester United (cota 6,00), AS Roma (cota 21,00). Aceste cote pot suferi modificări, pe parcursul competiției.  Urmărește meciurile și folosește și aplicația de la Sportingbet, astfel încât să pariezi de oriunde te-ai afla. Instalarea aplicației este un proces facil, iar tot ce îți trebuie din punct de vedere tehnic este un dispozitiv Android care să fie conectat la internet.

Pentru Xavi, sezonul de primăvară poate fi unul decisiv. Deși este o considerat o legendă de către fanii clubului FC Barcelona, fostul mijlocaș nu își permite să termine sezonul fără un trofeu, pentru un club aflat într-o perioadă dificilă a istoriei sale, inclusiv din punct de vedere financiar. 

Sursa foto: Unsplash.com

Arata comentariileAscunde comentariile

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!