Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Anii pe care îi trăim acum au fost numiți adesea „secolul vitezei”. Față de bunicii și strămoșii noștri mai îndepărtați, se știe deja că avem mult mai multe avantaje. Avem internetul, putem să comunicăm într-o secundă cu cei dragi aflați chiar și pe partea cealaltă a globului și, mai mult decât atât, ne putem deplasa mult mai ușor. Momentele petrecute într-un drum cu trenul, autobuzul și mai ales beneficiile unei călătorii cu avionul fac să pară că timpul și spațiul s-au comprimat, s-au apropiat mult mai tare și sunt ușor de atins. În câteva minute sau câteva ore poți să fii deja într-un loc cu totul nou.

Cu toate acestea, degeaba există aceste oportunități dacă nu știi cum să călătorești eficient. Poți citi lista următoare pentru a te bucura de toate beneficiile unor drumuri făcute inteligent. Va fi minunat să parcurgi o distanță rapid și avantajos ca preț, iar vacanțele pot să nu mai pară ceva de speriat.

Sfaturi pentru a călători inteligent:

         Verifică distanța

Da, poate că ști aproximativ distanța în kilometri a locului în care vrei să călătorești, dar e necesar să vezi exact cum arată drumul. Acest lucru te ajută în vizualizarea traseului, vei vedea prin ce orașe treci, dacă este posibil să faci vreo oprire sau nu sau dacă acesta presupune costuri suplimentare. Dacă parcurgi traseul cu mașina, poți să îți estimezi costurile de combustibil pentru a-ți ajusta perfect bugetul.

         Alege mijlocul de transport cel mai potrivit

Cele mai citite articole

După găsirea destinației ideale și a aproximării traseului, abia acum te poți gândi la mijlocul de transport care să fie cel mai potrivit pentru călătoria ta: confort, rapiditate, costuri reduse. În general, mașina se potrivește pe drumuri scurte sau pe cele unde mergi numai pe autostradă, pentru a ajunge rapid. La un drum plin de serpentine s-ar putea să fii mai mult dezavantajat din punctul de vedere al comodității și al consumului.

Poți să apelezi și la tren, din nou, dacă durata călătoriei este una scurtă. Știm cu toții cum se prezintă situația căilor feroviare din România, dar pentru o durată scurtă, poate și cu bilet la Clasa I, s-ar putea să faci o alegere potrivită. Dintre toate vehiculele, avionul s-a dovedit a fi cel mai eficient – pe teritoriul țării ajungi extrem de rapid, iar de la noi spre alte capitale europene poți să parcurgi chiar și mai puțin de 3 ore.

         Caută zborurile din timp

Însă, când vine vorba de călătoritul cu avionul, este nevoie să ai în vedere câteva detalii suplimentare, cum ar fi verificarea constantă a site-urilor companiilor aeriene în așa fel încât să achiziționezi biletul la un preț avantajos. Dacă vrei să călătorești pe teritoriul României în orașe unde ajungi mai greu, poți să verifici, de exemplu, cursele de avion Suceava-București propuse de air-connect.com, ca să găsești data potrivită planului și bugetului tău. Cu cât cauți mai mult, cu atât vei găsi variante mai facile pentru călătorit.

Ai aflat ce trebuie să urmărești pentru a planifica o călătorie de vis din punctul de vedere al transportului convenabil ca preț. Dacă vei urma aceste scurte sfaturi, îți va fi mult mai ușor să ajungi dintr-un punct în altul și te vei bucura în totalitate de avantajele lumii în care trăim.

Sursa foto: pexels.com.

Cele mai citite articole