Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

O vitrină pentru vinuri, cunoscută și sub numele de frigider sau dulap pentru vinuri, este un echipament frigorific special creat pentru depozitarea și răcirea vinului.

Este necesară o astfel de vitrină profesională pentru vinuri, deoarece toți aceia care beau vin vor să obțină exact gustul pentru care a fost cumpărat vinul.

Răcitorul de vin profesional îndeplinește următoarele funcții:

  • Răcește vinul până la temperatura optimă de băut: pe termen scurt (+6 grade Celsius până la +18 grade Celsius) sau la temperatura de depozitare pe termen lung (+10 grade Celsius până la +12 grade Celsius). A bea vinul la temperatura potrivită este cea mai ieftină și eficientă modalitate de a îmbunătăți calitatea acestei băuturi, sau mai bine zis, chiar singura modalitate sigură de a o bea. Depozitarea pe termen lung a vinului este pur și simplu imposibilă fără respectarea regimului de temperatură.
  • Depozitează sticlele orizontal: în acest caz pluta devine umedă și nu lasă aerul să treacă și să strice băutura. (Acest lucru este important doar pentru sticlele cu dop de lemn de plută, dopurile de plastic și capacele cu șurub sunt suficient de strânse și nu necesită depozitarea orizontală a sticlei.)
  • Protejează de razele ultraviolete: radiațiile UV accelerează și modifică procesele chimice vinului îmbuteliat în sticle; trebuie știut că sticla colorată nu este suficientă pentru o protecție corespunzătoare a băuturii, de aceea vitrinele pentru vinuri au și ele sticlă colorată suplimentară sau, dacă este vorba de dulapuri frigorifice pentru vinuri, uși opace.
  • Protejează vinul de vibrații și șocuri: această caracteristică este importantă mai ales dacă ne referim la o depozitare pe termen lung, când vinul trebuie menținut în repaus.
  • Menține umiditatea optimă în compartimentele de stocare: este posibil să mențineți o umiditate suficientă a aerului pentru a se păstra dopurile din plută în bune condiții.
  • Permite afișarea a câtorva dintre vinuri-vedetă: nu toate modelele de vitrine frigorifice vinuri permit să se etaleze sticlele de vin, dar dacă modelul ales este unul cu geam transparent sau chiar semi-opac, va fi un element ce va atrage toate privirile, un decor interior rafinat..

Funcțiile tehnice ale vitrinelor de vinuri

1. Controlează una, două sau chiar trei zone de răcire, dacă e vorba de răcitoare de vin multizonale

Zona de răcire este spațiul interior al dulapului de vinuri în care se menține temperatura setată. Modelele de răcitoare de vinuri cu două zone de răcire sunt cele mai solicitate, deoarece pentru unele vinuri albe temperatura recomandată de băut este de +6 grade Celsius, în timp ce pentru vinurile roșii este de +16 până la +18 grade Celsius. Prezența unei zone de răcire suplimentare crește costul răcitorului de vinuri.

Cele mai citite articole

Modelele de răcitoare vin cu mai multe zone au o singură zonă de răcire, dar prezintă temperaturi diferite: este mai rece în partea de jos, mai cald în partea de sus. Din punct de vedere structural, ele sunt capabile să mențină diferite temperaturi într-o zonă, cu toate acestea, răspândirea temperaturii poate fi inegală, diferențele de temperatură mergând până la 3-6 grade Celsius.

2. Circulația aerului în vitrina de răcire pentru vinuri

Prezența unui ventilator în zona de răcire, accelerează distribuția frigului și permite răcirea uniformă chiar și a unei camere complet umplute. Aceasta este una dintre cele mai utile caracteristici la modelele mari de echipamente frigorifice profesionale pentru vinuri. 

Dacă vrei să îți alegi un răcitor de vinuri performant, accesează site-ul tcromania.com. Aici vei găsi cu siguranță un model care să se potrivească cu cerințele sortimentelor de vin îmbuteliat pe care le servești în localul tău clienților!

Cele mai citite articole