Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Juventus nu trece printr-o perioadă tocmai grozavă. Juve a fost cea mai dominantă echipă din fotbalul italian în ultimul deceniu, însă ultimele două sezoane au adus titluri pentru Inter și AC Milan, două dintre marile rivale ale torinezilor. O astfel de situație pare foarte probabil să se repete și în această stagiune. Problema e că nu ar fi doar al treilea sezon consecutiv fără titlu, ci încă o stagiune fără speranțe la câștigarea UEFA Champions League și poate chiar un sezon care să aducă o clasare în afara primelor patru locuri din Serie A, ceea ce ar însemna că Juventus ar fi nevoită să joace în Europa League sezonul viitor.

Tocmai de aceea, o soluție logică ar fi înlocuirea lui Massimiliano Allegri. Situația e complicată pentru că cei din conducere ar trebui să îi ofere lui Allegri o compensație imensă: aproape 20 de milioane de euro pentru că atât este clauza de reziliere a italianului. Chiar și așa, dacă rezultatele vor continua să se deterioreze, nu e exclus ca Juve să îl dea afară pe antrenorul care le-a adus în trecut cinci titluri în Serie A – pariază pe Seria A la Sportingbet dacă tu încă crezi că Juventus are șanse reale la titlu cu Allegri la cârma echipei, însă ar trebui să fii conștient că echipa ar putea la fel de bine să încheie acest sezon cu alt manager pe bancă. Însă cine ar putea să fie acesta? 

Ce variante au torinezii la dispoziție și ce își doresc?

  1. Thomas Tuchel

În momentul de față, una dintre principalele variante este cea a managerului german care a fost dat afară de Chelsea. Nu trebuie uitat că Tuchel a câștigat UEFA Champions League, unul dintre trofeele cele mai dorite la Torino. Tocmai de aceea, conducerea ar putea să se gândească că germanul va putea replica acest succes și la Torino. Până la urmă, Tuchel a ajuns în finala Champions League și cu PSG, deci are pedigree în această competiție. Tuchel e cu siguranță unul dintre cele mai căutate nume în fotbalul mondial, fiind acum liber de contract după ce a fost dat afară de la Chelsea în urma unui început de sezon dezamăgitor.

  1. Zinedine Zidane

Cele mai citite articole

Francezul rămâne o legendă pentru Juventus, acesta fiind clubul la care Zidane și-a făcut renumele de jucător de talie mondială. Nu trebuie uitat că și Zidane are un palmares impresionant când vine vorba de UEFA Champions League, poate chiar cel mai impresionant: Zizou a cucerit marele trofeu european în trei sezoane consecutive cu Real Madrid, o performanță extraordinară la care Juventus cu siguranță că visează. De asemenea, Zidane este cunoscut că știe să gestioneze vestiarele foarte bine și asta ar conta enorm. 

  1. Mauricio Pochettino

Argentinianul ar putea să fie ultimul pe această listă pentru că imaginea sa a avut de suferit după perioada petrecută la PSG, însă Pochettino rămâne unul dintre marii antrenori din lume, nu trebuie să uităm că a ajuns în finala UCL cu Spurs.

Iată, așadar care sunt variantele pe care le are conducerea lui Juventus pentru înlocuirea lui Allegri.

Sursa foto: unsplash.com

Cele mai citite articole