Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sa apelezi la firme de constructii este un real atu prin prisma avantajelor pe care le ofera proprietarului proiectului.

Tipurile de proiecte de constructii sunt numeroase si diverse: constructia de case individuale intr-un complex de locuinte, spatii profesionale, renovarea cladirilor industriale, constructia cladirilor pentru uz rezidential, renovarea proprietatilor etc. 

Unele dintre ele se dovedesc a fi mult mai complexe decat altele de organizat, atat pentru liderul de proiect, cat si pentru arhitectii si managementul de proiect. In acest caz, pentru realizarea acestei lucrari de constructii, folosirea unui firme de constructii Cluj este un real avantaj pentru client.

Contractare cu profesionisti in constructii

Imediat ce firmele sunt consultate, autoritatea contractanta si managerul de proiect nu trebuie sa multiplice cererile de licitatie pentru a gasi antreprenori cu experienta. 

Interfata cu subcontractantii diferitelor meserii

Cele mai citite articole

Firma specializata in constructii este responsabila de constituirea unei echipe de profesionisti care sa execute lucrarile prevazute in caietul de sarcini. Pentru aceasta, recurge la subcontractare, care elimina orice legatura juridica cu autoritatea contractanta. Pentru acesta din urma va avea de-a face doar cu antreprenorul general pana la finalizarea lucrarii. 

Implementarea si monitorizarea santierului

Compania de constructii numeste apoi un supervizor de lucrari care este responsabil pentru efectuarea serviciilor definite contractual si gestionarea prestatorilor de servicii subcontractanti. El este reprezentantul sau pe santier si singurul referent privind lucrarile in cadrul intalnirilor saptamanale de santier.

Gestionarea centralizata a santierului de constructie si renovare

Fie ca este vorba despre o noua constructie, o extindere sau o renovare a cladirii, antreprenorul general este responsabil pentru realizarea lucrarii si garantarea calitatii.

Coordonarea muncii 

Apoi vine dificultatea de a face toate meseriile sa lucreze impreuna, urmand o organizare si un calendar coerent. In colaborare cu managerul de proiect, antreprenorul general se ocupa apoi de planificarea interventiei subcontractantilor sai astfel incat serviciile acestora sa se succeda in functie de nevoile proiectului de constructie. 

Gestionarea situatiilor neprevazute: respectarea termenelor limita si a costurilor

In masura in care nu exista o legatura legala intre autoritatea contractanta si firmele specializate (lucrari structurale si lucrari de finisaje), firma generala de constructii este obligata sa se ocupe de evenimente neprevazute.

Cele mai citite articole