Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cele mai căutate mărci de camioane second hand în România

Dacă ești în căutarea unui camion second hand, este important să știi ce tipuri de camioane sunt cele mai populare și căutate de către cumpărători. Așadar, iată în continuare care sunt cele mai căutate tipuri de camion și brandurile preferate de către transportatori.

Camioane second hand aflate în totul opțiunilor cumpărătorilor

1. Camioane cu prelată. Aceste camioane sunt cele mai căutate de către companiile de transport. Ele sunt ideale pentru transportul mărfurilor generale, precum ar fi: produsele alimentare, produsele farmaceutice sau echipamentele electronice.  Brandurile cele mai populare pentru acest tip de camioane sunt: Volvo, Scania, DAF, Mercedes-Benz și MAN.

2. Camioane frigorifice. Aceste camioane sunt utilizate pentru transportul mărfurilor perisabile, precum ar fi produsele alimentare și produsele farmaceutice. Aceste camioane sunt dotate cu un sistem de frig pentru a menține temperatura corespunzătoare. Brandurile preferate pentru acest tip de camioane sunt: Volvo, Scania, DAF și Mercedes-Benz.

3. Camioane basculante. Aceste camioane sunt utilizate pentru transportul materialelor de construcții și a altor mărfuri voluminoase. Ele sunt dotate cu o platformă de încărcare/descărcare hidraulică, care face posibilă manipularea rapidă și ușoară a mărfurilor. Brandurile populare pentru acest tip de camioane sunt: Volvo, Scania, DAF și MAN.

Cele mai citite articole

4. Camioane cisternă. Aceste camioane sunt utilizate pentru transportul lichidelor, precum ar fi combustibilul și produsele petroliere. Ele sunt construite din materiale speciale pentru a proteja mărfurile transportate și a preveni scurgerile. Brandurile populare pentru acest tip de camioane sunt Mercedes-Benz, Scania, Volvo și DAF.

Așadar, camioanele cu prelata și camioanele frigorifice sunt cele mai populare tipuri de camioane second hand căutate de către companiile de transport. 

În ceea ce privește brandurile preferate, după cum ai văzut, Volvo, Scania, DAF, Mercedes-Benz și MAN sunt cele mai populare. 

Cu toate acestea, înainte de a cumpăra un camion second hand, este important să efectuezi o cercetare adecvată și să verifici starea tehnică a vehiculului pentru a te asigura că faci o alegere corectă.

De ce multe firme preferă să cumpere camioane second hand și nu camioane noi? Câteva argumente principale

  • Costul mai redus. Camioanele second hand sunt mult mai accesibile din punct de vedere al costului decât camioanele noi.
  • Deprecierea mai mică. Camioanele second hand au o depreciere mai mică decât camioanele noi, ceea ce înseamnă că valoarea lor rămâne mai mare pe parcursul timpului de utilizare.
  • Disponibilitatea. Camioanele second hand sunt disponibile imediat, în timp ce în cazul camioanelor noi, poate dura mai mult până să fie livrate.
  • Flexibilitate. Firmele pot alege dintr-o varietate de modele și mărci de camioane second hand, făcându-le mai ușor de adaptat la nevoile specifice ale afacerii de transport.
  • Cunoașterea istoricului vehiculului. Atunci când cumpără un camion second hand, firma poate afla informații despre istoricul vehiculului, precum ar fi numărul de proprietari anterioare, problemele tehnice și orice alte probleme semnificative.
  • Cheltuieli de întreținere mai mici. Deoarece camioanele second hand au deja câțiva ani în care au fost exploatate, cheltuielile de întreținere și reparații sunt, în general, mai mici decât la camioanele noi.
  • Risc mai mic de a face o investiție nerentabilă. Cumpărarea unui camion second hand poate fi mai puțin riscantă decât cumpărarea unui camion nou, deoarece prețul acestuia poate fi mai stabil.
  • Posibilitatea de a testa. Atunci când cumpără un camion second hand, firma poate să-l testeze înainte de a-l cumpăra, ceea ce poate ajuta la evitarea problemelor tehnice sau la identificarea nevoilor de întreținere.
  • Disponibilitatea unor modele mai vechi. Uneori, firmele pot avea nevoie de modele mai vechi de camioane, care pot fi mai ușor de găsit în segmentul second hand. 
  • Posibilitatea de a personaliza. Camioanele second hand pot fi mai ușor personalizate pentru a se potrivi nevoilor specifice ale unei afaceri.

Găsești o varietate anunțuri de vânzare camioane second hand pe Autoline.ro. Intră și alege de acolo vehiculele ce te interesează pentru firma ta!

Cele mai citite articole