Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

In acest articol se detaliaza tot ce este necesar pentru a se cunoaste de ce laptele praf este atat de benefic pentru bebelusi. Laptele matern este esential, dar din diverse motive nu mereu acesta se poate administra unui bebelus. 

Astfel, laptele praf ia acest rol in alimentatia celui mic. Humana este unul dintre producatorii recomandati inclusiv de specialisti pentru hranirea bebelusilor, chiar si pentru cei care au probleme de nutritie.

Ce este laptele praf?

Este un aliment care contine substantele din laptele matern sau laptele de vaca (in functie de varsta) care vine sub forma de pulbere.

Numele sau corect este formula pentru bebelusi. Este un aliment sub forma de pulbere care ar trebui sa contina toti nutrientii de care bebelusul are nevoie pentru o dezvoltare si o crestere corespunzatoare si sanatoasa. In cele mai multe cazuri, acestea sunt vandute pentru a insoti sau inlocui laptele matern. 

Substante continute in laptele praf in laptele matern

Cele mai citite articole

Laboratoarele sunt preocupate de faptul ca formula de lapte praf sa fie  cat mai aproape posibil de laptele matern si include in formulele lor substantele cele mai asemanatoare cu laptele matern si pana in prezent nu au fost raportate probleme in utilizare.

Ce contine laptele praf:

  • DHA: Este un acid care ajuta la dezvoltarea creierului si la vederea nou-nascutului.
  • Luteina: Aceasta substanta este foarte asemanatoare cu DHA prin faptul ca ajuta la formarea sistemului nervos si ocular.
  • Proteine: Una dintre cele mai importante proteine continute in laptele praf este fierul, care previne anemia la copil.
  • Vitamine: Vitaminele care se gasesc in formulele de lapte praf sunt: A, E, D si K. Esentiale pentru intarirea sistemului imunitar.

Avantajele laptelui praf

Preturile cutiilor de lapte praf pot varia in functie de marca, dar acesta este accesibil pentru majoritatea populatiei. Formula de lapte praf este un aliment esential pentru cel mic si in afara de acest lucru, este foarte usor de pregatit si servit bebelusilor.

Laptele praf poate ajuta copiii care au probleme cu alimentatia, deficiente de crestere sau pe care mamele nu ii pot alapta natural din diverse motive, contribuind la buna dezvoltare a acestora.

Cele mai citite articole