Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

De-a lungul timpului, pentru realizarea cladirilor au fost folosite diferite tipuri de materiale. Materialele lemnoase, asa cum este OSB-ul sunt deosebit de avantajoase in constructii si amenajari interioare, fiind foarte permisive si versatile. Afla tot ce trebuie sa stii despre OSB, despre avantaje si despre modul de folosire al acestui tip de material. 

Ce este OSB?

OSB, acronimul pentru Oriented Stand Board, reprezinta unul dintre mai utilizate materiale de constructii. Realizate din aschii din lemn, orientate incrucisat si incleiate cu rasina, placile din OSB sunt utilizate intr-o varietate de domenii. Placile de OSB de la Egger pot fi folosite pentru realizarea structurilor de pereti interiori si exteriori, pentru pardoseli sau pentru acoperisuri. Datorita faptului ca placile sunt realizate prin inchegarea materialului lemnos, ele au astfel o rezistenta foarte buna. Acest lucru le face sa fie usor de folosit chiar si in contextul lucrarilor de rezistenta.

Care sunt avantajele pe care le ofera placile OSB?

Pentru ca sunt materiale cu caracterisici foarte bune, placile OSB servesc lucrarilor de constructii, dar si de amenajare interioara. Acest material aduce o serie de avantaje, care diferentiaza foarte mult OSB-ul de alte materiale similare. 

Costuri reduse

OSB-ul este un material cu costuri reduse, lucru care ajuta mai ales in contextul lucrarilor unde sunt necesare cantitati foarte mari de material. Concurent direct al placilor de OSB este materialul lemnos numit PAL, care nu prezinta insa aceleasi rezistente si caracteristici tehnice, dar care poate fi folosit pentru lucrari aproximativ similare.

Greutate redusa

OSB-ul are o greutate redusa, iar acest considerent este important atunci cand vine vorba despre utilizarea in cazul cladirilor cu amprenta mare la sol. Greutatea proprie a constructiilor este influentata de materialele folosite in cadrul procesului de realizare, iar prin faptul ca OSB-ul este un material usor, el nu influenteaza acest parametru. 

Bun izolant termic si fonic

Izolarea termica a constructiilor joaca un rol foarte important, deoarece in prezent se pune un mare accent pe nevoia pastrarii la interior a unui microclimat potrivit. Cu ajutorul materialelor speciale de izolare, precum vata minerala bazaltica, vata de sticla sau spuma poliuretanica se poate realiza izolarea termica a structurii, la care contribuie activ inchiderile cu OSB. 

Montaj facil

Cele mai citite articole

Montajul OSB-ului se face cu usurinta, fara a necesita foarte multe accesorii. Fiind un material lemnos, OSB-ul va necesita cuie, capse sau suruburi pentru lemn si scule speciale cu ajutorul carora sa poata fi prelucrat materialul. 

De asemenea, nu este necesar sa lucrezi cu firme speciale in vederea realizarii montajului, aceste lucrari fiind relativ simpliste. In ciuda dimensiunilor poate usor mari, materialul poate fi manevrat cu usurinta chiar si in echipa de doi.

O gama ampla de aplicatii

OSB-ul este un material care se preteaza realizarii unui numar insemnat de elemente precum: cofraje pentru beton, pardoseli, placaje pentru scari, magazii, cutii, depozite, rafturi, garduri,hambare, suprafete de podest sau placari la nivelul podestelor. 

Rezistenta si durabilitate 

Placile din OSB au valori mari in ceea ce priveste elasticitatea si rezistenta la flambaj, iar acest lucru le face potrivite atat pentru lucrari de constructii, cat si pentru diferite procese DIY.  

Pentru ca au si o rezistenta crescuta la foc si la daunatori, placile de OSB  ofera durabilitate ridicata. Lucrarile realizate cu placi de OSB au o durata mare de viata si pot fi folosite, de asemenea si ca bariera de vapori. 

Pentru ca placile se livreaza la dimensiuni mari, lucrarile pot fi realizate cu mai mare usurinta si pot acoperi suprafete insemnate, fara costuri mari sau timpi de lucru pierduti. In plus placile de OSB pot fi folosite si pentru realizarea unor elemente curbate, gratie flexibilitatii crescute. 

Alege OSB-ul pentru realizarea elementelor constructive dorite sau pentru diferite amenajări și proiecte DIY. Convinge-te de beneficiile acestui material si opteaza pentru materialele care te pot ajuta sa realizezi proiectele de construire in cele mai bune conditii. 

Cele mai citite articole

Arata comentariileAscunde comentariile

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!